Magnussers 6e op de NK schoolschaak

Zaterdag 8 juni vond in Arnhem de Finale om het Nationaal Schaakkampioenschap Basisscholen plaats. Aadvik en Sevya van Magnus namen deel aan de Finale. Ze studeren allebei aan de ISU (International School of Utrecht).

Aadvik en Sevya

In totaal namen 2.068 scholen deel aan het toernooi en de reis begon in februari. ISU heeft de 6e veilige positie vastgesteld. Aadvik heeft op Bord 1 gespeeld en stond tegenover de dominante spelers uit Nederland en bleef ongeslagen met 5 overwinningen en 2 gelijke spelen. Sevya speelde op bord 2 en leverde met 4,5 uit 7 wedstrijden een goede bijdrage. Ook de andere spelers van hun school hebben goed gescoord.

Interessante links:

School uit Maastricht winnaar NK basisonderwijs – Schaakbond

BO Algemeen – Schaakbond

Netstand 4 – KNSB