Chess Tutor

De Chess Tutor is een oefenprogramma voor op de computer. Je kunt tegen de Chess Tutor schaken of schaakpuzzeltjes oplossen. Er zijn 3 versies, die elk aansluiten bij een  stap (1, 2 en 3) van de stappenmethode van de Schaakbond.

Het programma is van dezelfde maker die ook de Stappenmethode heeft gemaakt. Helaas is de Chess Tutor tot nu alleen voor Windows verkrijgbaar.

Bij elke les van stap 1 biedt Chess Tutor opgaven en spelletjes. De Chess Tutor houdt bij hoe goed je scoort. Op deze foto de oefeningen bij de les Mat in 1.

Chesstutor 1 is gratis als je lid wordt

Elk kind t/m 12 jaar dat lid wordt van Magnus, krijgt een code van de schaakbond (KNSB; let op: de mail komt van kstolk@schaakbond.nl) om het programma Chess Tutor 1 (CT1) te downloaden. Ben je de mail kwijt? Neem dan contact op met Dharma (info@magnusleidscherijn.nl).

CT1 is een ontzettend leuk programma, met heel veel schaakspelletjes (het programma kan goed tegen zijn verlies!) en extra puzzels. CT1 is vooral leuk als je Opstapje 1, Opstapje 2 of Stap 1 doet. Maar ook als je verder bent, zitten er uitdagende spelletjes en puzzels in. Al zal een deel te gemakkelijk zijn. En misschien is het programma dan leuk voor je broertje of zusje!

Op verzoek (bijvoorbeeld als je kind via school al CT1 heeft) kan de schaakbond i.p.v. CT1 ook CT2 leveren. CT2 (en CT3) zijn ook voor circa € 20 aan te schaffen bij elke serieuze schaakwinkel.

Hoofdtrainer Dharma heeft CT1 en CT2 zelf ook en vindt het geweldige programma’s. Hij is er helemaal aan verslingerd!

Bij elke oefening legt Chess Tutor uit wat je moet doen. Klik op OK en je kunt aan de slag.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.