Utrechts Schaakkampioenschap Basisscholen 2017

De Spits viert het kampioenschap

De Spits viert het kampioenschap

Het eerste team van basisschool De Spits uit Lunetten is schaakkampioen van Utrecht. Met Tom onverslaanbaar aan bord 1, gesteund door Merel, Tsjerk en Yannick, bleven zij de concurrentie duidelijk voor. Ze wonnen al hun 7 wedstrijden.

Zondag 22 januari streden 84 teams van 31 scholen in het Leidsche Rijn College om het Utrechts Schaakkampioenschap voor basisscholen.

De Boomgaard pakte zilver en OBS Tuindorp brons. Het team van Kees Valkenstein (4e) plaats zich ook voor de regionale kampioenschappen. De teams van De Arcade en van De Pantarijn (gedeeld 5 en 6) spelen binnenkort een beslissingswedstrijd om de 5e plek in de regionale finale.

> Uitslagen en eindstand groep A

In de B-groepen waren de winnaars:

  • Groep B1: De Spits 4
  • Groep B2: Nieuwe Regentesseschool 2
  • Groep B3: De Spits 7
  • Groep B4: Het Veldhuis 1
  • Groep B5: Apollo 11 1
  • Groep B6: Dalton Rijnsweerd 3

> Volledige eindstanden B-groepen

Wie deden mee?
Alle basisscholen uit Utrecht, Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens zijn uitgenodigd. Een school speelt met een of meer teams van 4 kinderen (+ maximaal 2 reserves). Kinderen uit alle groepen kunnen meedoen, zolang ze de schaakregels maar machtig zijn.
> Deelnemers

Toernooiopzet
Voor de sterkere teams was er een topgroep (groep A). De topgroep speelde om de titel ‘Kampioen Basisonderwijs Utrecht’. Uit de topgroep plaatsten de 5 sterkste teams zich voor de regionale kampioenschappen, die worden gehouden in maart 2017.

De overige teams speelden in poules van 8 teams, ingedeeld op leeftijd.

> Meer informatie over de opzet van het toernooi

Organisatie
De organisatie was in handen van de schaakclubs:

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Bas van Esch: 06 1733 6665; bas_van_esch at hotmail.com