Toernooiopzet

Topgroep
Voor de sterkere teams is er een topgroep. De topgroep speelt om de titel ‘Kampioen Basisonderwijs Utrecht’. Uit de topgroep plaatsen de sterkste teams zich voor de regionale kampioenschappen, die worden gehouden in maart 2020.

De topgroep bestaat in principe uit de eerste teams van de deelnemende scholen, aangevuld met het tweede/derde team van scholen waar veel wordt geschaakt. Als er ook in het eerste team weinig schaakervaring is, kan het eerste team vrijwillig afzien van een plaats in de topgroep.

Bij de aanmelding van elk team kunt u dus aangegeven of het gewenst is dat het team in de topgroep uitkomt. Door de toernooivorm hebben overigens ook minder sterke teams in de topgroep een goede kans om een aantal wedstrijden te winnen.

In de topgroep spelen we met een schaakklok (bedenktijd is 15 minuten per persoon per partij). Onze ervaring is dat kinderen die nog nooit met een schaakklok hebben gespeeld, dit vrijwel meteen onder de knie hebben.

Overige groepen
Naast de topgroep komen er poules van 8 teams. In een poule spelen alle teams een keer tegen elkaar. De kinderen van de eerste 3 teams uit elke poule krijgen een medailles. Omdat de poules vooral op leeftijd ingedeeld worden, hebben ook teams die bestaan uit jonge kinderen kans op een prijs! In deze poules spelen we zonder schaakklok.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.