Bij gelijk eindigen op de pupillendag

Indien twee spelers in gescoorde punten gelijk eindigen op de eerste plaats of op een plaats die recht geeft op deelname aan het Nederlands Kampioenschap, zal er een beslissingswedstrijd gespeeld worden.

Indien meer dan twee spelers in gescoorde punten gelijk gelijk eindigen op de eerste plaats of op een plaats die recht geeft op deelname aan het Nederlands Kampioenschap, zal er tussen deze spelers een competitie gespeeld worden.

Voor alle andere plaatsen geldt (a) het aantal gescoorde punten, (b) het aantal weerstandspunten en (c) de Sonnenborn-Berger score.

In artikel 12 van het Wedstrijdreglement Persoonlijke Jeugdkampioenschappen SGS (doc) staat alles gedetailleerd beschreven:

Artikel 12

1. Na afloop van de laatste ronde wordt in iedere categorie een ranglijst opgemaakt waarbij achtereenvolgens geldt:

a. het aantal gescoorde punten
b. het aantal weerstandspunten
c. de Sonnenborn-Berger score

2. Indien twee spelers na toepassing van lid 1a gelijk eindigen op de eerste plaats of op een plaats die recht geeft op deelname aan het Nederlands Kampioenschap, zal er een beslissingswedstrijd gespeeld worden. De wedstrijdleider stelt plaats tijdstip en kleur vast (de kleur dient omgekeerd te zijn aan die in de onderlinge partij tijdens het kampioenschap). Het speeltempo is gelijk aan dat tijdens het kampioenschap. Indien in deze partij geen beslissing valt, geldt – met inachtneming van lid 5 – achtereenvolgens:

a.    De uitslag van een beslissingspartij met een speeltempo van 30 minuten per persoon. De kleur is omgekeerd aan die in bovengenoemde beslissingspartij. De Regels voor rapidschaak zijn van toepassing.

b.    De uitslag van twee beslissingspartijen met een speeltempo van 10 minuten per persoon per partij. Om de kleur in de eerste partij wordt geloot, de kleur in de tweede partij dient omgekeerd te zijn aan die in de eerste partij. De Regels voor rapidschaak zijn van toepassing.

c.    De uitslag van een beslissingspartij met een speeltempo van 5 minuten per persoon. Om de kleur wordt geloot. De Regels voor snelschaak zijn van toepassing.

d.    De uitslag van een beslissingspartij met een speeltempo van 5 minuten per persoon. De kleur is omgekeerd aan de in sub c vermelde partij. De Regels voor snelschaak zijn van toepassing.

e.  Loting.

3. Indien meer dan twee spelers na toepassing van lid 1 gelijk eindigen op de eerste plaats of op een plaats die recht geeft op deelname aan het Nederlands Kampioenschap, zal er tussen deze spelers een competitie gespeeld worden. De wedstrijdleider stelt plaats, tijdstip, speeltempo en soort competitie vast. Ook stelt hij vast wat er gebeurt indien in deze competitie twee of meer spelers een gelijk aan punten behalen.

4. De wedstrijdleider zal de in lid 3 genoemde regelingen tijdig aan de betreffende spelers bekend maken, in ieder geval vóór aanvang van de eerste beslissingspartij.

5. Lid 2 sub a en b zijn niet van toepassing voor categorieën E, F en G.

6. Lid 2, 3 en 4 zijn niet van toepassing voor de categorie H.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.