Maak kennis met … Anita Kraaij

Anita met onze toekomstige leden Sofie en Jasmijn.

Anita met onze toekomstige leden Sofie en Jasmijn.

Ik heb schaken geleerd van mijn vader, die ook nog eens een – voor die tijd – heel interessante schaakcomputer had, waar je tegen kon schaken. Ik herinner me het gebliep nog, want je moest je zetten indrukken. Ik zal het vast verloren hebben, net als een heleboel andere partijtjes tegen mijn schakende vader, ooms, broertjes. Ik vond het niet erg, want ik houd er gewoon van om spelletjes te doen.

Toen mijn zoon Mark een jaar of vijf was, zijn we ’s avonds gaan schaken als zijn zusje Laura al sliep. Maar omdat daar minder tijd voor kwam en hij het schaken zo leuk vond, ben ik gaan zoeken op internet of er niet een schaakclub in de buurt was. JSC Magnus Leidsche Rijn bleek net opgericht en in juni 2012 zijn we hier een avondje gaan kijken. Toen ik belde met de vraag vanaf welke leeftijd het was, vertelde Dharma mij dat het voor kinderen vanaf 6 jaar was. Ik ben toen samen met Mark en Laura (net 6) gaan kijken. Mijn kinderen vonden het geweldig en zijn lid geworden van Magnus. Ondertussen zijn we ook al – samen met andere kinderen en ouders van Magnus en altijd heel gezellig – op heel wat externe toernooien geweest. Opa vindt het geweldig dat zijn kleinkinderen schaken en is supertrots dat er ook al bekers gewonnen zijn.

Afgelopen jaar heb ik onder andere meegeholpen met het slotfeest van het eerste hele schaakjaar 2012/2013 van Magnus. Ik vind het belangrijk dat er naast het plezier aan schaken op de club er ook met elkaar plezier gemaakt wordt en iedereen zich thuis voelt. In het bestuur van Magnus zal ik me bezighouden met het organiseren of aansturen van activiteiten om het schaken heen, zoals bijvoorbeeld de uitwisseling met Vegtlust en het slotfeest.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.