Programma talentontwikkeling

Mei Li deed in 2015 mee aan het NK

Mei Li deed in 2015 mee aan het NK

Voor kinderen die vaker dan 1x per week willen schaken en ook regelmatig aan toernooien willen meedoen, organiseren we een programma voor talentontwikkeling. We willen hen graag een extra uitdaging bieden, zodat zij sneller beter worden in ons mooie, maar o zo moeilijke spel!

Wat houdt het talentontwikkelingsprogramma in?

  • De kinderen krijgen naar keuze 5 of 10 extra trainingen van 1,5 uur. De trainingen zullen verdiepend en aanvullend zijn op de reguliere trainingen op de clubmiddag/avond.
  • We maken kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. Daarmee kunnen we veel persoonlijke aandacht geven en regelmatig de eigen partijen bespreken. We delen de kinderen in op leeftijd en niveau. Kinderen die sneller leren of voorlopen, plaatsen we in een oudere groep.
  • De trainingen zijn gemiddeld 1x per 2 weken.
  • De trainingen worden verzorgd door SamenSchaken. SamenSchaken is een commerciele aanbieder van schaaktrainingen. Namens SamenSchaken zal Bas van Esch de trainingen verzorgen.

Wie kunnen er meedoen?
Alle kinderen kunnen meedoen met het talentontwikkelingsprogramma. We bieden trainingen aan op 3 niveaus:

Niveau 1
Voor kinderen van 7-9 jaar (categorieën EFGH) op het niveau van Stap 2/2+ en die met enige regelmaat aan toernooien meedoen.

Niveau 2
Voor kinderen van 8-12 jaar (categorieën DEFG) op het niveau van Stap 3/3+ en die met enige regelmaat aan toernooien meedoen.

Niveau 3
Voor kinderen van 11-15 jaar (categorieën BCD) op het niveau van Stap 3+/4/4+ en die met enige regelmaat aan toernooien meedoen.

Wat verwachten wij van de deelnemers?

  • Het belangrijkste voor ons is dat de kinderen graag en veel willen schaken! We verwachten  dat ze minimaal 1x per maand meedoen aan een schaaktoernooi. Door veel te spelen, leren de kinderen sneller de lesstof in de praktijk toe te passen.
  • Ook verwachten we dat ze regelmatig thuis aan de slag gaan met opdrachten. Voor kinderen van niveau 1 kost het huiswerk gemiddeld 1 uur per week, voor de andere niveaus gemiddeld 2-3 uur per week.

Programma seizoen 2017-2018
Het programma voor de eerste helft van het seizoen 2017-2018 is bekend. Klik op de link voor alle informatie.

De trainingen vinden plaats op zondag.

Een blok van 10 lessen kost 140 euro per deelnemer.
Een blok van 5 lessen kost 75 euro per deelnemer.

Alle deelnemers ontvangen na aanvang van de trainingen een rekening van SamenSchaken.

Aanmelden
Stuur een mail naar SamenSchaken (Bas van Esch) en geef aan in welke groep je mee wilt doen en of je 5 of 10 trainingen wilt volgen.

Meer weten?
Neem dan contact op met Bas.

Laat een reactie achter





Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.