Spelletjesgroep

Bij Magnus kun je kiezen voor het spelen van partijen in de interne competitie of meedoen aan de spelletjesgroep. Met de spelletjesgroep:

  • bieden we beginnende schakers de mogelijkheid om te oefenen met wat ze net hebben geleerd, zonder dat al die stukken in de weg staan. Als je net de loop van het Paard hebt geleerd, dan krijg je in de spelletjesgroep leuke spelletjes met het Paard. Bijvoorbeeld ‘pionnen eten’. Daardoor leert het kind veel beter hoe het Paard springt, dan wanneer het een echte partij speelt met 32 stukken (waarvan er 28 geen Paard zijn);
  • bieden we een alternatief voor kinderen die het leuk vinden om te schaken, maar niet per se in een competitie met serieuze partijen. De spanning van een echte partij en de teleurstelling van het verlies is voor veel kinderen niet prettig.

Wie doen mee aan de spelletjesgroep?
Alle beginnende kinderen (opstapje 1) spelen bij ons in de spelletjesgroep en doen voorlopig niet mee aan de competitie.

De kinderen die bezig zijn met opstapje 2 krijgen van ons de keuze. Ze kunnen meedoen aan de competitie of aan de spelletjesgroep. Ze kunnen elke week tijdens de training aangeven wat ze willen doen. Dat kan dus de ene week een serieuze partij zijn en de andere week spelletjes.

Uiteindelijk is schaken ook een sport en een competitief spel. Daarom doen alle kinderen, die stap 1 hebben afgerond, mee aan de competitie.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.