De Koekoek opnieuw beste schaakbasisschool in Utrecht

OBS De Koekoek, met Casper, Jochem, Jeroen en Luke, is opnieuw winnaar geworden van het Schaakkampioenschap voor basisscholen in Utrecht. Het 1e team van De Koekoek won 6 matches en speelde er 1 gelijk. Daarmee bleven ze De Spits (Tijn, Thijs, Carsten, Ilion) 1 punt voor. Het 1e team van OBS Tuindorp (Joris, Coen, Wouter, Quintijn) pakte de bronzen medailles.

De Spits 2, De Koekoek 2 en Dalton Rijnsweerd 1 hebben zich ook geplaatst voor de regionale kampioenschappen in maart.

47 teams van 19 basisscholen deden mee. De in totaal 200 kinderen hebben er een geweldig schaakfeest van gemaakt.

-> De eindstand
->
Fotoalbum (aangevuld)

 Lees het hele verslagDe beslissing viel in de 5e ronde. Koplopers De Koekoek en De Spits speelden een geweldige wedstrijd, die pas in de slotseconden werd beslist. Op het eerste bord wist Koekoekkopman Casper een moeilijk eindspel te keepen, en uiteindelijk zelfs op tijd te winnen. Het publiek gaf spontaan een groot applaus aan beide spelers. De wedstrijd eindigde nu in een gelijkspel. Had De Spits gewonnen, dan waren zij waarschijnlijk kampioen geworden.

In de 6e ronde maakte De Koekoek geen fout. De Spits moest tegen Tuindorp opnieuw een gelijkspel toestaan. Datzelfde Tuindorp had in de 4e ronde al verloren van De Koekoek.

Daarmee was de strijd beslist. In de 7e ronde veranderde er niets meer aan de kop van de ranglijst.

Achter deze top 3 werd hard geknokt voor de overige 3 plekken, die recht gaven op een plek in de regionale kampioenschappen. De Spits en De Koekoek mogen zich echte schaakscholen noemen. Ook hun 2e teams mogen mee gaan doen. Als 6e ploeg schuift Dalton Rijnsweerd aan.

Veel complimenten waren er voor de locatie, het Leidsche Rijn College. Ik hoop dat we er volgende jaar weer mogen schaken. En dan met 60 teams van minstens 25 scholen. Of ben ik nu te optimistisch?

Alle deelnemers, ouders, teambegeleiders, schoolcontactpersonen en de vrijwilligers van Oud Zuylen, Moira Domtoren en Magnus bedankt voor een heel geslaagd toernooi.

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.