Uitleg Grote Clubactie 2014

Grote ClubactieMagnus doet dit jaar voor het eerst mee met de Grote Clubactie. Dit is een landelijk georganiseerde actie die clubs helpt wat extra geld te verdienen om zo bijvoorbeeld leuke activiteiten te organiseren voor hun leden of nieuwe materialen te kopen. De Grote Clubactie is eigenlijk een grote loterij waarvoor de clubleden loten verkopen. Elk lot kost 3,00 euro, waarvan 2,40 euro naar de club gaat. De lotenkopers maken kans op diverse prijzen, maar doen eigenlijk gewoon mee om jouw club te steunen. De verkopers maken trouwens ook kans op prijzen maar daarover later meer.

Het Doel

DigibordMet de opbrengst van de Grote Clubactie willen we iets kopen waar we wel al vaak verlekkerd naar hebben gekeken, maar waar we tot nu toe echt geen geld voor hadden. Het gaat om een elektronisch schaakbord, of e-board. Een e-board is een schaakbord dat er uitziet als een normaal schaakbord, maar dat de zetten automatisch digitaal doorstuurt naar een computer. Hierdoor kunnen partijen na afloop eenvoudig worden nagespeeld en besproken met leerlingen, ook als zij zelf nog niet zo goed kunnen noteren. Daarnaast kunnen partijen op zo’n bord zelfs live via internet gevolgd worden. Op het plaatje zie je een voorbeeld van zo’n bord. Bij Magnus investeren we graag in modern schaakonderwijs. Een e-board past daar heel goed bij.

Loten verkopen

Voor het verkopen van loten hebben we jouw hulp nodig! Hoewel het verkopen niet moeilijk is, zetten we graag een paar dingen op een rijtje:

  • Op zaterdag 13 september begint in het hele land de Grote Clubactie. Vanaf deze dag mag je voor jouw club loten verkopen. Begin niet eerder, want dat is niet eerlijk voor de andere clubs die meedoen. Veel mensen kopen namelijk maar 1 keer lootjes, bij de eerste verkoper die ze tegenkomen.
  • Je kunt proberen loten te verkopen aan je familie en vrienden, als ze maar volwassen zijn. Je kunt als je dat wilt ook bijvoorbeeld in de buurt langs de deuren gaan, maar overleg dat wel eerst met je ouders.
  • Alle lotenverkopers maken kans op mooie prijzen, zelfs een iPad. Hoe meer loten je verkoopt des te meer kans je hebt. Maar de kans is toch klein dus reken jezelf nog niet rijk. Als je meer dan 20 loten verkoopt krijg je een entreekaart voor Slagharen, Bobbejaanland of Duinrell. Maar 20 is wel heel veel hoor. Bij Magnus delen we ook nog wel wat prijsjes uit.
  • Je kunt op twee manieren loten verkopen: (1) met het verkoopboekje dat je bij deze brief gekregen hebt, of (2) via internet.
  1. Met het verkoopboekje kunnen mensen een aantal loten bij jou bestellen. Ze schrijven hun naam en adres bij jou in het verkoopboekje. Ze “betalen” met een machtiging dus hoeven jou geen geld te geven. Later krijgen ze hun lotnummers vanzelf op hun bankafschrift te zien. Als herinnering geef je hen het bonnetje dat je uit je boekje scheurt. Je geeft ook een plakkertje dat de mensen bij hun deurbel kunnen plakken. Als je zelf zo’n plakkertje bij de deurbel ziet (met 2014 er op), hoef je niet meer aan te bellen. Deze mensen hebben al loten gekocht en willen niet nog een keer kopen.
  2. Mensen kunnen ook via internet loten kopen. Als de actie begint krijg jij van de organisatie een link in je e-mail (het adres dat bij Magnus bekend is). Als je deze link doorstuurt aan jouw kennissen kunnen ze via deze link loten bestellen. De organisatie weet dan dat jij dat hebt geregeld. Dus ze tellen ook mee voor jouw aantal verkochte loten. Eventueel kunnen mensen ook via de site van Magnus loten kopen, maar dat is dan buiten jou om.
  • Je krijgt wel bijna twee maanden de tijd om te verkopen, maar meestal ben je er wel eerder klaar mee. Lever dan je verkoopboekje in bij je eigen trainer of bij trainer Dirk, de penningmeester van de club. We proberen eind oktober alle boekjes binnen te hebben.

Tot slot

Als je ons wil meehelpen met het verkopen van loten vinden we dat heel fijn. Maar het hoeft niet. En als je een paar loten verkoopt is dat al heel goed, je hoeft er echt geen wedstrijdje van te maken. Bewaar ook nog wat energie voor achter het schaakbord!

Succes!

(penning) meester Dirk

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.