Wie heeft het gouden ei van Barneveld gewonnen?

Siebe, Maren, Nils, Janne en Kasper poseren na afloop van het toernooi voor onze glamourfotografe.

De dag begon met ‘citroen’ in de auto en het idee van een schaakbeker met gouden Barnevelder kippeneieren erop. De stemming zit er dus al goed in.

Siebe, Kasper en Nils zitten samen in groep 10. Hoewel Siebe in zijn eerste partij al binnen 4 zetten zijn paard verliest, wint hij zijn partij en ook Nils en Janne (groep 11) komen blij naar buiten. Kasper verliest helaas zijn eerste partij. Dan worden vervolgens de partijen in een rap tempo gespeeld.

Hierbij een paar korte interviews aan het eind van de middag.
Interview met Siebe: Hoe ging het? “Niet zo goed, maar het was wel erg leuk.” En weg is Siebe weer.

Kasper en Siebe strijden tussen de partijen door ook nog tegen Gert-Jan

Interview met Nils: Wat ging er door je heen? “Winnen.” Wat was de leukste partij? “Eigenlijk allemaal, maar de laatste het meest, dat was Herdertjesmat.”

Interview met Kasper: Wat vond je ervan? “Leuk.” Doe je de volgende keer weer mee? “Ja.” Wat vind je ervan dat hier aan tafel de hele middag een verlaten bord friet staat waar je niet aan mag komen? Kasper en Nils samen: “Verleidelijk, niet leuk, gemeen.”

Trainer Dirk wordt een beetje onrustig van schaken wat zich uit in het blijven rondlopen in de speelzaal en slechts af en toe even bij onze zittafel aan te schuiven. We denken dat hij eigenlijk liever zelf aan het schaakbord had gezeten.

En Janne heeft een uitstekende prestatie geleverd in haar eerste toernooi. Ze heeft de hele middag supergeconcentreerd gestreden. Ze moest meestal tot het eind van de ronde door en had helemaal geen tijd om rond te huppelen en grapjes te maken met de Magnusmannen! Janne is bij deze al voorgeselecteerd voor de meisjesschaakmiddag!

Uiteindelijk wint Nils een beker voor de eerste plek in zijn groep, maar krijgt hij (heel verwarrend) een beker voor de tweede plek en krijgt hij de volgende keer in Utrecht alsnog een beker voor de eerste plek.

Tijd voor de teamfoto en een ritje voor Maren op de rug van Siebe.

De terugreis is erg rumoerig en Siebe gaf de terugreis een 10, (of was het nu een 9?) en de rest van de dag een 8!

En wie heeft er nu ook al weer ‘The Voice’gewonnen? Was het Maren? Of toch Leona?

> Alle uitslagen (externe website)
> 3 partijfragmenten uit Barneveld

Het volgende toernooi is op zondag 13 januari in Utrecht. Dus lekker dichtbij. Je kunt je opgeven bij Annemiek.