Zo leuk is internetschaak!

De 3e woensdag van de maand is het zover: de tweede ronde van internetschaak. 6 snelle partijen van 5 minuten per persoon per partij en het minitoernooi is alweer voorbij. Voor Kelvin was dat reden om enthousiast van school thuis te komen. Snel met alleen een banaan naar de zolder toe om snel aan te loggen, en om kwart voor 2 in de middag zat hij al klaar achter de computer. Ingedeeld in groep 2 met spelers uit heel Nederland met een rating van 600 tot 800 punten.

En met het vorderen van de wedstrijden werden de kreten vanaf zolder steeds luider. Mam, ik sta op de eerste plaats! Het gaat supergoed! Een boterham met sardientjes werd niet gewaardeerd (Santi, stoor mij niet) maar daarna tussen de partijen door toch snel opgegeten. En het goede resultaat bleef zo. Met 4 gewonnen wedstrijden, eentje verloren en eentje remise eindigde Kelvin deze keer op de eerste plaats van zijn groep.

De eerste ronde was Kelvin op de 8ste plaats geƫindigd, maar door het resultaat van deze keer staat onze Magnus speler nu op de eerste plaats van zijn groep. Kort en snel is het wel, maar een erg leuke ervaring. En zeker aan te raden voor andere spelers.

Ben je trouwens langer dan een jaar lid, dan krijg je een gratis licentie van de schaakbond. Er is dan maar weinig nodig om een leuke middag te hebben die natuurlijk ook heel leerzaam is.

> Alle informatie over de Internet Grand Prix