Magnus in het nieuwe seizoen ook op woensdag

DSCF9309Het nieuwe seizoen brengt 2 grote veranderingen:

  1. op vrijdagavond verhuizen we naar het Leidsche Rijn College;
  2. je kunt nu ook op woensdag bij ons komen schaken, in basisschool De Binnentuin in Vleuten vanaf 17 uur.


Het nieuwe seizoen start ..

  • woensdag 3 september, om 17 uur in basisschool De Binnentuin en
  • vrijdag 5 september in het Leidsche Rijn College, om 19 uur.

Schaken op vrijdag in het Leidsche Rijn College, Maartvlinder 1, Utrecht

LRCDe tijden en opzet van de clubavond op vrijdagavond blijven ongewijzigd. We openen om 19 uur. Daarna training voor de meeste kinderen, een korte pauze en aansluitend de interne competitie. Om 20.15 uur ben je klaar.

Een kleine groep kinderen krijgt training vanaf 20.20 uur. Om 21 uur zijn zij klaar.

Het Leidsche Rijn College (LRC) bevindt zich op enkele minuten van De Boomgaard en is daarmee voor alle huidige leden goed bereikbaar. Je kunt er ook goed parkeren.

Schaken op woensdag in De Binnentuin, Binnentuinlaan 6, Vleuten

De BinnentuinOok op de woensdagmiddag bieden we een volwaardig programma aan. De duur daarvan is minimaal 5 kwartier:

  • 30 min training
  • 15 min pauze
  • 30 min spelen (spelletjes, competitie of ladder)

Voor jonge kinderen (in ieder geval opstapje 1, opstapje 2, stap 1+) zijn we open van 17:00 tot 18:15. Voor oudere leden kan het programma langer doorlopen (tot 19 uur), net zoals we nu op de vrijdagavond doen.

Voor de kinderen die 2x per week komen, organiseren we op woensdag een inlooptraining. Dat betekent dat als jouw echte training op vrijdag is, maar je wilt op woensdag op de club een schaakvraag aan een trainer voorleggen, dat we jou die mogelijkheid bieden. Stel je hebt op vrijdag schaakhuiswerk gekregen en je komt er niet uit. Neem dan op woensdag je boekje mee naar de club en leg je probleem voor aan de trainer. Daarna kun je op de club je huiswerk afmaken, of een paar partijtjes spelen.
De andere kinderen krijgen, bij voldoende leden en trainers, wel volledige training.

De competitie wordt op dezelfde manier gevoerd als op vrijdagavond. Je kunt dus in 1 competitie spelen, of in 2 competities.

Een of twee keer schaken per week

Vanaf komend seizoen kan iedereen 2x per week komen schaken.

Iedereen kiest zijn vaste moment: vrijdagavond of woensdagmiddag. Je mag ook aangeven, dat je elke week op beide momenten komt schaken. En speel je normaal alleen op vrijdag (of woensdag), maar heb je een keer zin om op woensdag (vrijdag) te spelen, dan kan dat ook.

Of je nu 1 keer of 2 keer per week komt schaken, we bieden je standaard 1x een training aan. Daarnaast kun je op beide momenten meedoen aan de spelletjesgroepen, de competitie en de ladder. Je krijgt dus niet 2x training als je op beide dagen komt. Wel organiseren we een inlooptraining op woensdag.

Wat betekenen deze plannen voor de contributie?

De contributie (in seizoen 2013-2014 92,50 euro) zal door de hogere huur het komende seizoen met 10 euro per lid stijgen. Bij doorgroei naar 120 leden levert dit een sluitende begroting op.

Daarnaast vragen we van leden, die elke week zowel op vrijdag als op woensdag willen schaken, 20 euro extra per jaar. Kies je ervoor om maar 1 keer per week te spelen, maar kom je af en toe ook op de andere locatie, dan betaal je 1 euro extra per keer.

De hoogte van de contributie wordt pas definitief vastgesteld op de ALV van 3 oktober.

> Motivatie nieuwe plannen: notitie voor de extra ALV op 13 juni 2014. De ALV is akkoord gegaan met de nieuwe plannen.