Grote Clubactie begint a.s. zaterdag

Grote ClubactieWij willen graag investeren in modern schaakonderwijs. Daarbij past bijvoorbeeld het gebruik van een elektronisch schaakbord of e-board. Via de Grote Clubactie, een loterij voor Nederlandse verenigingen, willen we zo’n elektronisch schaakbord bekostigen. Van elk lot dat wij verkopen – €3,- per lot – gaat 80% direct naar de clubkas van Jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn.  

DigibordWat is een e-board?
Een e-board is een schaakbord dat er uitziet als een normaal schaakbord, maar de zetten automatisch digitaal doorstuurt naar een computer. Hierdoor kunnen partijen na afloop eenvoudig worden nagespeeld en besproken met leerlingen, ook als zij zelf nog niet zo goed kunnen noteren. Daarnaast kunnen partijen op zo’n bord zelfs live via internet gevolgd worden. Een e-board kost circa 500 euro.

Hoe verkopen wij loten?
De actie begint op zaterdag 13 september. Iedereen kan dan loten kopen via onze Grote Clubactie Clubpagina. Daarnaast mogen onze leden ook zelf loten verkopen aan familie en vrienden en buren.

Wil je ook loten verlopen voor onze club?
Dat is mooi. Tijdens de trainingen op woensdagmiddag (10 september) en vrijdagavond (5 en 12 september) delen we de boekjes uit. Ook via internet kunnen jullie zelf verkopen. Als het goed is hebben jullie daarvoor bericht gekregen via e-mail. De persoonlijke verkooppagina van ieder lid kan gevonden worden door de link van onze clubpagina te volgen en in de adresbalk achteraan de naam van het lid toe te voegen in de vorm VoornaamAchternaam, maar zonder tussenvoegsel. Dit blijkt niet altijd te werken. Als je een ‘1’ of een ‘2’ achter de naam zet kom je misschien wel op de juiste pagina. Geef een seintje als je een probleem hebt.

> Uitgebreide toelichting door Dirk