Nieuwe talenttrainingen eerste helft seizoen 2016-2017

Het schaakvirus heeft Mees helemaal te pakken.

Het schaakvirus heeft Mees helemaal te pakken.

Ook komend seizoen organiseren we weer een programma voor talentontwikkeling. Dit programma is bedoeld voor kinderen die vaker dan 1x per week willen schaken en ook regelmatig aan toernooien willen meedoen. We willen hen graag een extra uitdaging bieden, zodat zij sneller beter worden in ons mooie, maar o zo moeilijke spel!

De kinderen krijgen in de periode september 2016 – februari 2017 naar keuze 5 of 10 extra trainingen van 1,5 uur. De trainingen zullen verdiepend en aanvullend zijn op de reguliere trainingen op de clubmiddag/avond. We bieden deze trainingen aan op 3 niveaus.

De eerste trainingen beginnen op zondag 18 september. Je kunt je tot en met 14 september opgeven.

Wat houdt het talentontwikkelingsprogramma in?

We bieden talenttrainingen aan op 3 niveaus

Niveau 1
Voor kinderen van 7-9 jaar (categorieën EFGH) op het niveau van Stap 2/2+ en die met enige regelmaat aan toernooien meedoen. Deze trainingen bereiden de kinderen voor op de pupillendag (EFGH) van de SGS die begin februari 2017 wordt gehouden.

Niveau 2
Voor kinderen van 8-12 jaar (categorieën DEFG) op het niveau van Stap 3/3+ en die met enige regelmaat aan toernooien meedoen. Deze trainingen bereiden de kinderen voor op de pupillendag (EFGH) van de SGS die begin februari 2017 wordt gehouden en op de SGS-kampioenschappen in de D-categorie begin januari 2017.

Niveau 3
Voor kinderen van 10-14 jaar (D- en C-categorie) op het niveau van Stap 3+/4/4+ en die met enige regelmaat aan toernooien meedoen. Deze trainingen bereiden de kinderen voor op de SGS-kampioenschappen in de D- en C-categorie begin januari 2017.

5 of 10 trainingen
Op alle niveaus kun je kiezen uit 5 of 10 trainingen. Geef dit aan bij de aanmelding.

Het aantal trainingsgroepen van een bepaald niveau passen we aan naar aanleiding van het aantal aanmeldingen op de verschillende niveaus. Het precieze programma stellen we daarom in overleg vast, op het moment dat duidelijkheid bestaat over het aantal en het niveau van de deelnemers.
De trainingen gaan door bij minimaal 5 deelnemer. Het maximum per groep is 8 kinderen.

De trainer
Bas zal de trainingen geven. Bas en Dharma zullen samen het trainingsprogramma maken.

Wat verwachten wij van de deelnemers?

  • Het belangrijkste voor ons is dat de kinderen graag en veel willen schaken! We verwachten dat ze minimaal 1x per maand meedoen aan een schaaktoernooi. Door veel te spelen, leren de kinderen sneller de lesstof in de praktijk toe te passen.
  • Ook verwachten we dat ze regelmatig thuis aan de slag gaan met opdrachten. Voor kinderen van niveau 1 kost het huiswerk gemiddeld 1 uur per week, voor de andere niveaus gemiddeld 2-3 uur per week.

Data en tijden
De trainingen vinden plaats op zondag op de volgende tijden:

  • 10 – 11.30 uur
  • 12 – 13.30 uur
  • 14 – 15.30 uur

In principe beginnen de jongste kinderen (niveau 1) om 10 uur en eindigt de dag met de oudste kinderen (niveau 3). Het uiteindelijke programma hangt echter af van welke groepen doorgaan en stellen we daarom in overleg vast, op het moment dat duidelijkheid bestaat over het aantal en het niveau van de deelnemers.

Datum 10 lessen (alle niveaus) 5 lessen (niveau 1) 5 lessen (niveau 2 en 3)
zondag 18 september 2016 x
zondag 2 oktober 2016 x
zondag 9 oktober 2016 R(eserve)
zondag 16 oktober 2016 x
zondag 30 oktober 2016 x x
zondag 6 november 2016 R R
zondag 13 november 2016 x x x
zondag 20 november 2016 R R R
zondag 27 november 2016 x x x
zondag 11 december 2016 x R x
zondag 18 december 2016 x x x
zondag 15 januari 2017 x x
zondag 29 januari 2017 x x
zondag 5 februari 2017 R R
Locatie
BSO De Groene Kikker, Lentetuinlaan 14, Vleuten.
Kosten
Een blok van 10 lessen kost 140 euro per deelnemer.
Een blok van 5 lessen kost 75 euro per deelnemer.

Aanmelden
Stuur een mail naar Bas van Esch en geef aan in welke groep je mee wilt doen en of je 5 of 10 trainingen wilt volgen.

Meer weten?
Neem dan contact op met Dharma of Bas.