Magnus 1 pakt met 4 jeugdspelers de titel

Het eerste team van Magnus, dat speelt in de SGS-competitie voor volwassenen, heeft gisteren de eerste plaats veilig gesteld in de 1e klasse. Met een 4-tal jeugdspelers in de gelederen, was Magnus een maat te groot voor het 4e team van BSG Bussum.

Magnus 1 heeft de volle winst uit 8 wedstrijden behaald en kan met 1 wedstrijd voor de boeg niet meer worden ingehaald. 

Jelmer opende de score; helaas voor onze tegenstanders. Een moeilijke opening liep al snel uit de hand en plots stond Jelmer schaakmat. Siebe wist, na ook een lastige opening, af te wikkelen naar een eindspel met een pion minder. De tegenstander had zoveel vertrouwen in de eindspelkunde van Siebe dat hij remise aanbood.

Nils scoorde daarna snel de gelijkmaker. Na een lastig seizoensbegin begin Nils op stoom te komen. Een vlotte overwinning deze keer. Ook voor Jasper bleek de opening een lastig obstakel. Al snel stond hij een pion achter. Wat opvalt is dat onze jeugd er juist dan een tandje bij zet. Jasper kreeg compensatie, won de pion terug, wikkelde ineens af naar een gewonnen pionneneindspel. Daarna ging er toch iets mis: remise.

Alles bij elkaar een zeer respectabele 2-2 van onze jeugd.

Terwijl de jeugd al klaar was, was de oude(re) garde nog aan het zwoegen. Dharma stond al snel een stuk voor, maar de tegenstander wilde graag een lange partij spelen en weigerde de handdoek in de ring te gooien. Arie won snel een pion en daarna soepel zijn partij. Bas werd matchwinnaar door met een kwaliteitsoffer, in ruil voor een sterke vrijpion, zijn tegenstander te overrompelen. De titel was binnen. Jochem maakte het feest compleet door zijn tegenstander van het bord te trucen.

> Alle uitslagen en stand