Steven kampioen schaak 960 bij JSC Magnus

Dit jaar was er wederom een online 960 clubkampioenschap in de herfstvakantie. Er waren 25 deelnemers dus was het weer een goed bezet toernooi. Om het extra spannend te maken deden de trainers en ouders ook mee.

960 schaak is schaken met de stukken op de onderste rij in een andere volgorde. Bijvoorbeeld:

De koning staat altijd wel tussen de torens, zodat je kan rokeren. Dus ja, als je weinig openingskennis hebt, ben je relatief in het voordeel ;-).

De uitslag:

PositieSpelerBordpuntenWeerstandspunten
1Steven5,523
2Polle519,5
3Anouk514
4Mika4,516
5Jayden415
6Yannick410
7Tygo410
8Sietse48,5
9Ryan47,5
10Mylo3,56

Aan het einde van de avond was Steven de beste speler! Steven is goed bezig met schaken dit jaar. Hij heeft afgelopen zomer ook al meegedaan aan het Nederlands kampioenschap voor zijn leeftijd. En dat ging al best redelijk.

De winnaars!

Als je de partijen van Steven bekijkt, blijkt dat hij vooral met pionnen erg goed uit de voeten kan. In 2 partijen tijdens dit toernooi weet hij er een te promoveren, waarmee hij ook de partij wint.

Polle de winnaar van 2020 is geƫindigd op de 2e plek. Hij heeft er hard voor gevochten. In de laatste partij moest hij tegen trainer Arjen (waarvan Steven al gewonnen had), en bij winst zou hij eerste worden, en met een remise zou het nog spannend worden wie (Steven of Polle) de meeste weerstandspunten heeft.

Het was de langste partij in de laatste ronde. Bij een fysiek toernooi staat iedereen dan op enigszins gepaste afstand mee te kijken, en dat kan gelukkig online ook!

Uiteindelijk verloor Polle en eindigde hij op 5 punten.

Anouk eindigde vorig jaar op de tweede plek en dit jaar wederom in de top 3, met een gelijk aantal punten als Polle. Met enige regelmaat speel ik zelf online op een toernooi tegen Anouk en met enige regelmaat verlies ik ook ;-). Anouk heeft een rustige stijl en je wordt langzaam maar toch echt zeer zeker van het bord af geduwd.

In het begin denk je altijd nog, nou het gaat nog best wel redelijk, maar langzaam maar zeker, zonder dat je voor je idee een echte fout maakt gaat langzaam maar zeker iets minder, iets minder, totdat je het gewoon op kan geven.

Uiteraard heb ik de partij nog geanalyseerd (zie chess-com partijanalyse – Magnus home (magnusleidscherijn.nl), en inderdaad een paar onnauwkeurigheden waren voldoende om te verliezen.

Bij de ouders was Jan Willem, de vader van Stein de beste, en Arjen werd de beste trainer. Beide gefeliciteerd!

Maar al met al een erg leuk toernooi! In de kerstvakantie zullen we weer online toernooien organiseren!