Schaken bij Magnus in Januari

Beste leden, vanwege de lockdown weten we nog niet hoe het verder gaat met schaken op Magnus in Januari. Dit bericht wordt geupdated, zodra we meer weten. Het enige wat er nu bekend is, is dat we een online vakantie chesskids en chess.com toernooi organiseren op vrijdagavond 7 januari, en dat er in de eerste schoolweek online les is.

Het kan zomaar gebeuren dat je als ouder geen flauw idee hebt wanneer de volgende training is. Op de web site werken we tegenwoordig met een activiteitenagenda, die zie je rechts beneden. Deze (houden we goed bij (dat zijn we van plan), zodat je daar kan zien wat er komt. Mocht je daar niet zeker van zijn, stuur dan een appje in de whatsapp trainingsgroep van je kind. Zit je kind niet in een whatsapp trainingsgroep? Stuur dan een mail naar tc@magnusleidscherijn.nl en dan gaan we dat oplossen.

Komende week

Zoals op de persconferentie is gemeld mogen we weer sporten/schaken! De voorzitter en het bestuur hebben zich ook uitgesproken dat we hiervan gebruik gaan maken. Dus komende woensdag 19 januari en vrijdag 21 januari kunnen we weer echt schaken.

Onze voorzitter Erik is in contact met de bond en de SGS bond (schaakbond van de provincie Utrecht) omtrent de regels qua afstand, mondkapjes, QR codes en dergelijke. Zodra dit duidelijk is wordt dit gecommuniceerd in een nieuwsbrief en wordt dit bericht geupdated.

Wat al is geweest in januari

Maar zoals gezegd, 7 januari is er weer een online toernooi! Je kunt elkaar ook ontmoeten op wonder.me (Online Commissie Jeugdschaakclub Magnus – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)) om met elkaar te praten tijdens het toernooi.

Chess kid toernooi voor de D en E jeugd, 7 januari

Schaken in Januari begint met een chesskids toernooi! Voor de jeugd in de D en E groepen worden er chesskid toernooien gehouden. Meer informatie over chesskids bij Magnus is hier te lezen: chesskid – Magnus home (magnusleidscherijn.nl).

Het D toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2010 of later of die in de D competitie groep spelen.

Het E toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2012 of later of die in de E competitie groep spelen.

In onze Magnus chesskids club zitten alle kinderen tot en met 12 jaar, dus ook C jeugd die in de C competitie spelen. Deze kinderen mogen zeker meedoen met het D toernooi, maar zullen bij chesskids geen reep kunnen winnen, maar uiteraard wel bij het chess.com toernooi.

In beide groepen is er voor de eerste drie een reep chocola te winnen. Het toernooi start om 19:00 uur op januari. Zorg dat je in ieder geval een paar minuten eerder al bent ingelogd en aangemeld voor het toernooi. Inloggen kan vanaf 18:30. 

We spelen 5 ronden van 5 minuten per partij en 5 sekonde per zet.

Schaken op Chess.com voor iedereen, 7 januari

Voor de oudere kinderen begint het januari programma met een chess.com toernooi. Op chess.com beginnen we te schaken op 7 januari om 20:00 uur. We schaken op de club ‘Jsc Magnus Leidsche Rijn’. Ja, dus als je klaar bent met chesskid, en je hebt nog zin om te schaken, dan kan je gelijk door!

Wie mag er meedoen?

  • Leden van Magnus
  • Ouders / broers/ zussen van leden van Magnus
  • Trainers en andere actievelingen van Magnus zoals bestuursleden etc.
  • Oud-leden van Magnus (als je lid bent geweest blijf je nog in de club zitten)

Wie kan er allemaal een Tony Chocolony reep winnen?

  • De eerste drie jeugdleden
  • Beste dame
  • Beste trainer
  • Beste ouder
  • De beste van elke trainingsgroep (Van A1 tot E5, en alle woensdaggroepen)

De enige voorwaarde is dat je minimaal een half punt moet hebben gehaald. Dus zit jij bijvoorbeeld in de woensdag groep 2, en doe jij als enige mee, en haal je een remise dan heb je een reep gescoord! Maximaal 1 reep per persoon per avond.

We spelen 7 ronden van 5 minuten per partij, en 5 seconde per zet. We zullen rond 10 uur klaar zijn. Maar iedereen mag uiteraard op elk moment stoppen.

Informatie over chess.com bij Magnus kan je hier: chess-com – Magnus home (magnusleidscherijn.nl) vinden.

Week 8 tot 15 Januari

Komende week is op vrijdag 14 januari de persconferentie, dat betekent dat er deze week online les is. Deze zullen plaatsvinden op zoom of wonder.me, zie Online Commissie Jeugdschaakclub Magnus – Magnus home (magnusleidscherijn.nl). We zulen de normale trainingstijden aanhouden.

Voor de woensdaggroep zal hoofdtrainer Bas jullie met de details benaderen, dit zal niet anders zijn als de vorige online lessen op woensdag.

Voor de vrijdag kijk naar berichten in je trainings whatsapp groep. Jullie trainers zullen vertellen waar te verzamelen.