Het derde trimester

Vrijdag 1 april begint het derde trimester bij Magnus. De trainingsgroepen zullen dan worden geëvalueerd en eventueel anders worden ingedeeld.

In dit trimester gebeurt er veel, en in dit artikel zetten we alles even op een rij.

Zondag 3 april – Pupillendag FGH

Jullie hebben natuurlijk al kunnen lezen over de NK kandidaten bij de A t/m E maar voor de F,G en H moet de kwalificatie nog plaatsvinden. En die is op 3 April in Utrecht bij Moira Domtoren, zie: Zondag 3 april – Pupillendag FGH – Stichts-Gooise Schaakbond (sgs-schaakbond.nl)

GeboortejaarCategorie
2013 of laterF
2014 of laterG
2015 of laterH

Er zijn best een aantal NK tickets te winnen. Er zijn ook jaren geweest dat er bij de G en H categorie geen meisje was ingeschreven, dus als je je als enige inschrijft, kan je zo door naar de Nederlandse kampioenschappen.

De laatste partijen van de regionale SGS competitie

Onze oud voorzitter, Jochem, is het hele seizoen al goed bezig met het regelen van de externe competitie. Ja hij heeft uiteraard een team van bekwame teamleiders om zich heen verzameld, zie Externe Competitie 2021- 2022 teamindeling – Magnus home (magnusleidscherijn.nl).

Vanwege de Corona zijn er een aantal partijen uitgesteld, en die worden nu met rappe schreden ingehaald.

Op de externe competitie pagina, kan je de uitslagen vinden:

externe competitie – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

De laatste partijen zijn op 20 mei.

Ons team in de KNSB competitie

Een van de best bewaarde geheimen van Magnus is dat we ook schakers die alleen op zaterdag schaken. Dat wist je niet he? Nee maar het zijn er ook maar een paar. We hebben een achttal waarmee we op zaterdag in de KNSB competitie schaken. Dit zijn een paar volwassenen en vooral spelers uit onze A en B groep die dan de kans krijgen om een echt een lange partij te spelen. Hier wordt in gewisseld, zodat er veel spelers zijn die een kans krijgen een keer te spelen.

Ze spelen in meesterklasse 4D: Netstand 4 – KNSB

Als je ze hebt gevonden en op het team klikt kan je zien wie er meedoet. Eind april/ begin mei vind hier ook de laatste ronde plaats.

De Nederlandse kampioenschappen A t/m H

Een aantal spelers van Magnus hebben zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen, zie NK kandidaten bij de A t/m E en deze zullen worden gehouden op:

CategoriePlaatsWanneer
A,B en CAlmelo1-7 mei
DRijswijk26-28 mei
EWaalwijk15-16 april
F,G en HSpijkenisse25 juni

Veel succes allemaal!

Online toernooi in de meivakantie

Op 6 mei zal er weer een online toernooi plaatsvinden in de mei vakantie. Zie Online Commissie Jeugdschaakclub Magnus – Magnus home (magnusleidscherijn.nl) voor meer informatie.

Het lustrum feest op 22 mei!

Op 22 mei vond ons lustrumfeest plaats. Hoe en wat is nog een geheim..

Maar hou die datum alvast vrij want het wordt heel leuk!

Heb je goede ideeën of wil je meehelpen, meld je dan aan bij de commissie! Stuur een email naar: info@magnusleidscherijn.nl.

Het open Utrechts kampioenschap vind plaats in onze achtertuin

Van 27 tot 29 mei vind het Open Kampioenschap van Utrecht plaats. Dit was altijd in de Stedelijk Gymnasium, maar zal nu plaats vinden in papendorp:

OKU 2022 gaat door! 27-29 mei (paulkeres.nl)

Dus het is dichterbij, en een ander voordeel voor jeugdige schakers is, dat de 6 partijen overdag worden gespeeld. Van de 6 partijen mag je ook 2 keer een bye nemen, dus dan speel je er maar 4. Dus stap op je fiets en doe lekker mee!

Grand Prix Magnus Leidsche RIjn

Op zondagmiddag 12 juni is er weer een grand prix bij Magnus Leidsche Rijn! Meer informatie volgt.

De interne competitie vind plaats aan het einde van blok 3

Normaal gesproken beginnen we een blok met 3 weken interne competitie. Dit keer doen we dit aan het einde van het blok. Het voordeel is dat we dan geen externe competitie meer hebben.

Ook zullen er weer bekers zijn voor de beste spelers per Categorie.

Vrijdagavond 8 juli is de laatste avond van dit seizoen

Vrijdagavond 8 juli is de laatste avond van dit seizoen. Dan zal dus de laatste ronde van de interne competitie worden gehouden.