Slotavonden bij Magnus Leidsche Rijn

Vrijdagavond 24 juni en woensdagavond 29 juni zijn de slotavonden van Magnus Leidsche Rijn.
Er wordt op deze avonden een leuk programma samengesteld.


Het belangrijkste voor de vrijdagavond is dat ALLE groepen om 19:00 beginnen, en de avond zal om 20:15 afgelopen zijn.

Om 20:00 begint de prijsuitreiking van de interne competitie in de aula. Ouders zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De interne competitie vond de laatste 3 weken plaats en was weer lekker spannend!

Voor deze interne competitie hebben we groepen samengevoegd, om het lekker spannend te maken. Je denkt dat iemand van een hogere groep standaard wint van iemand van een lagere groep, maar dat was niet altijd het geval.

Op papier is Kobe onze beste schaker, maar hij speelde de eerste vrijdagavond van de interne comeptite een toernooi in Limburg, waardoor hij 2 halfjes kreeg toebedeeld vanwege afwezigheid. Is het hem nog gelukt om met een inhaalrace eerste te worden? Vrijdag zal je het weten!

De A,B en C groepen speelden 2 partijen per avond, en we gebruikten het programma sevilla hiervoor: sevilla – Magnus home (magnusleidscherijn.nl) .De D en E groepen speelden met viertallen, zie interne competitie – Magnus home (magnusleidscherijn.nl). Dit was ook een spannende strijd. In deze groepen waren veel kinderen de laatste avond afwezig, vanwege de avondvierdaagse, iets waar we volgend jaar zeker rekening mee gaan houden.

Voor alle lesgroepen zijn er bekers voor de schakers die 1e, 2e en 3e zijn geworden. Voor de A /C groep hebben we wel naar onderling resultaat gekeken, voor de D en E groep niet.

Dus kom vrijdag naar de bekeruitreiking, en misschien ben jij ook wel in de prijzen gevallen! Nodig ook vooral je ouders uit om er om 8 uur te zijn.

En woensdag, hoe is dat gegaan? Op dit moment is de competitie wel gespeeld, maar er wordt nog geteld… Volgende week woensdag komt de uitslag!

En dan vakantie? Jazeker, maar voor de liefhebber hebben we een aantal externe toernooien op onze agenda gezet (magnusleidscherijn.nl), zoals onder andere het chessqueens toernooi op 2 juli, en het open Nederlands jeugdkampioenschap van 8 tot 13 augustus.

Mocht je gewoon lekker thuis een goed schaakboek willen lezen, kijk dan eens op de site van onze bond: Schaakboeken (schaakbond-winkel.nl). Nee ik heb ze zelf niet allemaal / allemaal niet gelezen, maar het feit dat iemand van de bond ze heeft goedgekeurd, om ze op de web site te zetten, betekent dat het zeker goede schaakboeken moeten zijn. Heb je twijfels of een boek bij past? Neem dan even contact op met je trainer, en stel hem de vraag.

Uiteraard beginnen we volgend seizoen met een opwarmavond, dwz een online toernooi op vrijdag 19 augustus voordat we weer echt beginnen op woensdagavond 24 augustus of vrijdagavond 26 augustus.

Fijne vakantie!

Albert namens de Technische Commissie