Vrijdagavond 30 september online schaken

Beste Magnusleden, vanwege elektriciteitsonderhoud kunnen wij aanstaande vrijdag niet op het Leidsche Rijn College terecht om te schaken.

Overmacht, daar doen we weinig tegen, om toch een programma te hebben zullen we vrijdagavond online gaan schaken.

Het programma

We spelen komende weer een online toernooi: Online toernooi – Magnus home (magnusleidscherijn.nl) Ja uiteraars met de bekende Tony Chocolony repen.

Voor de D en E chesskids toernooien is het gewoon online schaken De toernooien beginnen om 19:00 uur.

Het D toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2011 of later of die in de D competitie groep spelen.

Het E toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2013 of later of die in de E competitie groep spelen.

Voor de A, B en C (en D en E die ook mee willen doen), gaan we deze avond in op het 960 schaken. Zoals je op de agenda Magnus Agenda – Magnus home (magnusleidscherijn.nl) kan zien is er in de herfstvakantie het enige echte online 960 clubkampioenschap, en we gaan daar ons alvast op voorbereiden.

Onze hoofdtrainer Bas zal vanaf 19:45 het een en ander over schaak 960 vertellen via een zoom sessie. Informatie en link zal worden gedeeld in de whatsapp trainings groepen. Zit je nog niet in een whatsapp groep? Mail even naar tc@magnusleidscherijn.nl. Het zal geen half uur duren maar om 20:15 gaan we dan 5 partijen 960 schaak spelen van 5 minuten per partij en 5 seconde per zet. Het kampioenschap in oktober zal over 7 ronden gaan.

De links
D toernooi
E toernooi
https://www.chess.com/play/tournament/3433565

Uiteraard kan je alleen meedoen als je lid bent van onze online clubs.

Heb je nog geen chess.com account bij onze club, probeer dat al voor vrijdag te regelen. Voor technische problemen, email naar online@magnusleidscherijn.nl of bel Albert: 0647026849.

Voor de proeflessers die lid willen worden

Even goed balen dat we niet echt schaken op de club. Voor chesskids.com worden de accounts uitgedeeld door de KNSB, wat betekent dat je lidmaatschapsformulier in moet vullen, we moeten je in de administratie invoeren en dan pas krijg je een account. Dus mocht je willen blijven, gelijk het formulier invullen, maar of het lukt om het account voor die avond te regelen, dat kunnen we niet beloven.

Voor de Magnus chess.com club doen we zelf het beheer dus daar kan je altijd meedoen. Dit is wel voor de wat oudere kinderen, die al redelijk kunnen schaken. Weetje: Bij online chess.com toernooien van Magnus mogen moeders/vader/broers/zussen ook meedoen. Dus nodig die ook vooral uit om mee te doen!

Inleveren formulier externe competitie

Vorige week zijn er formulieren uitgedeeld voor de externe competitie. De woensdag kinderen kunnen die uiteraard wel bij de trainer inleveren, maar voor de vrijdag wordt dat wat moeilijk. Stuur een mail naar tc@magnusleidscherijn.nl of je wel of niet meedoet met de externe competitie. 7 Oktober moeten we het aantal teams weten, en we moeten ook nog indelen, dus enige haast is geboden.