Eerste NK voorronde ABC-jeugd bij Magnus

In het weekend van 19 en 29 november werd bij ons de eerste NK voorronde ABC-jeugd gespeeld. De ABC jeugd speelt een viertal voorrondes, waarbij er NK tickets te verdienen zijn. Aan de ene kant was het lekker dichtbij voor onze toppers, aan de andere kant is het de eerste voorronde, dus doen alle Nederlandse toppers nog mee. De volgen ronde is in Januari in Den Haag.

Onze voorzitter Erik en Henk van de sgs zijn het hele weekend aanwezig geweest. Vrijdagavond waren we pas om 11 uur klaar om alles klaar te zetten, inclusief 24 live borden. Tijdens het weekend kon je de top wedstrijden live volgen, wat erg leuk was!

broer tegen broer: Steven tegen Ryan

Er staat een goed artikel over het toernooi op de web site van de knsb:

Geslaagd eerste kwalificatietoernooi NK ABC in Utrecht | Schaken

Hierin kan je de volledige uitslagen vinden, en de foto’s.

In de B groep hebben een flink aantal Magnus leden gespeeld. Polle en Tom waren erg dichtbij kwalificatie. Maar ook Steven, Mika en Isafara hebben het goed gedaan. Isafara heeft uiteraard al een NK kwalificatie op zak (Magnus goed vertegenwoordigd op het onjk – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)). Voor Ryan en Mylo was het een goed toernooi om ervaring op te doen.

Tom in actie

Op schaaksite Jeugd hakt er op los tijdens eerste NK voorronde ABC-jeugd | Schaaksite staat een mooi artikel over het toernooi, waarin ene Bram Klapwijk 2 hele leuke video’s maakt over het toernooi.

De eerste gaat over hoogtepunten:

Hoogtepunten

Als ervaren houthakker/aanvallende schaker komt Polle er een aantal keer in voor.

En de 2e video gaat over tactiek.

Taktiek

Al met al een zeer geslaagd toernooi!