Uitslag interne competitie en indeling derde trimester

Aan het einde van blok 2 hebben we drie weken interne competitie gehouden. De meest bestudeerde woorden van deze pagina zijn natuurlijk:

“De clubkampioenen worden bepaald tijdens de interne competitie van het derde trimester. Tijdens de 1e 2 trimesters worden er drie bekers uitgereikt aan de beste 3 per competitie. En eventueel een beker voor de beste speler van een trainingsgroep, als deze niet bij de 1e drie zit. Als voorbeeld: Er word een competitiegroep van de D1 en D2 samen gespeeld. De 1e drie zijn allemaal D1 speler. Klaas is de beste D2 speler, die vijfde wordt, maar ook dan nog een beker krijgt, als beste D2 speler.”

De prijsuitreiking staat gepland voor 7 april om 20:15 in de aula.

Dus wie heeft wat gewonnen?

Laten we beginnen met de E345.

Hier zijn dus drie kinderen gedeeld 1e geworden! Ermir B, Tycho en Mason gefeliciteerd!Volgens ons reglement zijn ze gewoon allemaal 1e! Andreas was de best van de E5. Omdat er geen E5 kinderen in de top drie zaten, krijgt hij ook een beker.

Bij de E1 hebben we een duidelijke top 3 , Samir, Tiuri en Cem, goed gedaan jongens! Dit zijn alledrie E1 spelers, dus de beste E2 speler wint ook nog een beker. En dat waren er dit keer drie! Emily, Marcus en Younes.

Uiteraard hebben we de indeling voor het volgende kwartaal gemaakt. Al voor de interne competitie hebben we Paul en Aadvik van de E1 naar de D gezet. Deze jongens hebben een sgs rating van boven de 800, en dan pas je echt niet meer in de E1. Aadvik is recentelijk SGS H kampioen geworden. Dat betekent dat hij de beste schaker is van iedereen die in 2016 of later geboren is in heel de Utrechtse provincie!

Als club gebruiken we lesmateriaal van stap 1 tot stap 6. Als we kinderen dus naar een hogere groep plaatsen, missen ze dus ook een aantal relevante lessen, en daarom doen we dat, zeker in de E, niet zoveel. De E1 en E2 zijn ongeveer met dezelfde les bezig, en omdat er dus een aantal kinderen uit de E1 zijn verdwenen (naar de D en de woensdag) hebben we een paar kinderen uit de E2 overgeheveld naar de E1. Als er bijvoorbeeld maar 6 kinderen in de E2 hadden gezeten en 10 in de E1, hadden we er een paar uit de E1 naar de E2 overgezet.

Dus de beste van E1,E3,E4 en E5 blijven gewoon in hun eigen groep spelen. Dan mis je niks en wordt je snel een goede schaker.

Bij de D was het ook spannend! Vanwege de intern competitie hebben we de laatste ronde een weekje uitgesteld.

Uiteindelijk zijn er drie spelers op 7 punten geƫindigd. Victor, Bent en Jonathan gefeliciteerd!! Revant was de beste van de D2. Omdat we Paul en Aadvik een zekere beker in de E door hun neus hebben geboord, door ze voor de interne competitie over te plaatsen naar de D, is er ook een beker voor de beste E speler in de D competitie: Paul!

Er waren 2 D groepen maar vanuit de trainers kwam het signaal dat de groepen net een tikkie te groot waren. We hebben de D opgesplitst in 3 groepen. Ik kan je vertellen dat dat voor de TC, hoofdtrainers en D trainers een flinke puzzel was!

Uiteindelijk draaien we alweer met de drie groepen, en heeft iedereen zijn plekje gevonden.

Met de ABC jeugd gebruiken we geen viertallen, maar sevilla. Er waren ook redelijk wat externe wedstrijden en toernooien, waardoor niet alle toppers altijd aanwezig waren:

Aangezien Jelle en Coen in de B1 zitten Was er geen aparte prijs voor een B2 speler. Noah had zelfs zijn vakantie uitgesteld, vanwege de interne competitie, en dat heeft zich uitbetaald!

In de C is ook hard gestreden en heeft Simon gewonnen voor Jayden, Jeanette en Marcus.

In de A, B en C hebben we geen wijzigingen doorgevoerd.

De lokaakindeling

Toen de vereniging nog wat kleiner was, ging ik nog wel eens alle kinderen overtypen voor de indeling van het volgende kwartaal. Onze trainer Bessel, en tevens gerespecteerd speler in Magnus 1, heeft een app ontwikkeld, waaruit ik een mooie Excel sheet kon trekken van de nieuwe indeling:

Jaja we hebben speciaal alle Emirs en Maxims in dezelfde trainingsgroep gestopt, zodat er geen verwarring kan ontstaan wie waar zit. Maksim zit uiteraard wel weer in een andere groep ;-).

Bessel heeft ook de sgs ratring in de app verwerkt (mooi!), dus die staat er ook bij. Hoe krijg je een sgs rating, door partijen in de sgs te spelen en te winnen. Bijvoorbeeld door mee te spelen met de externe competitie of door grand prix toernooien te spelen. In de excel sheet staat de rating van 1 maart. De april ratings kan je hier vinden.