De NK’s zijn gestart!

Een aantal spelers hadden zich geplaats voor de NK’s dit jaar (NK plaatsen in 2023 – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)). In dit artikel houden we de partijen en uitslagen bij, en het zal dus de komende weken een aantal keer worden geupdated. Wil je een reactie achterlaten, dan kan dat.

En uiteindelijk zijn er dan 3 Nederlandse kampioenen van Magnus!

NK ABC

Op deze site kan je alles volgen:Nederlands Jeugd Schaak Kampioenschap – (njsk.nl)

Het toernooi is ondertussen afgelopen, en we hebben er een apart verslag van geschreven: Kobe en Isafara Nederlands Kampioen in de B – Magnus home (magnusleidscherijn.nl).

NK E

Bij het NK E was Alexi geplaatst. Dit vond plaats in Waalwijk op 9 april. Alexi had qua rating een beginpositie van 21e, en is uiteindelijk als 13e geeindigd met 5.5 uit 9. Een hele knappe prestatie! Zie: NK E persoonlijk 2023 (nbsb.org).

NK FGH

Bij de NK FGH heeft Aadvik de H titel binnengesleept!

Zie: Aadvik Nederlands kampioen in de H – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

Online NK’s

Dankzij onze evenementen co├Ârdinator Debbie (zij zorgt dat de alle evenementen op de web site komen) zijn we erachter gekomen dat de KNSB ook online NK’s heeft. De ABC en E zijn ondertussen al geweest, maar de D en FGH komen nog!

We waren niet de enige in Nederland die dit hadden gemist, want bij de NK E deden er nog geen 40 kinderen mee.

De toernooien zijn op tornelo. Dit platform gebruiken wij zelf niet, dus begin op tijd met kijken hoe je moet inloggen en alles goed zetten, want de online commissie kan je hier niet voor bellen.

Ze vinden een week plaats voor het echte toernooi in die klasse, dus het is zeker voor de geplaatste spelers een hele goede voorbereiding!

NK D Online – Schaken op 12 mei

NK FGH Online – Schaken op 9 juni

Rapid NK’s

Op 10 en 11 juni is het open NK Rapid in Helmond.