Fijne vakantie! Tot 25 augustus online!

Op vrijdag 25 augustus zal er een een trainersbijeenkomst worden gehouden op het Leidsche Rijn College. Je bent vanaf 19.15 welkom en om 19:30 beginnen we.

Wie zijn er welkom?

  • De trainers van de woensdagavond en de vrijdagavond
  • De competitiebegeleiders van de woensdagavond en der vrijdagavond
  • Iedereen die het overweegt om komend jaar trainer te worden

De avond zal tot 21.00 duren. De andere leden spelen een online toernooi, zie het groene agendapunt van deze avond. Als je nog niet eerder hebt meegedaan (bv de wachtlijstleden) maak dan op tijd een account aan, en kijk of je het toernooi kan vinden. Mocht je problemen hebben, email dan naar online@magnusleidscherijn.nl.

De week erna begint het schaken op de woensdagavond op 30 augustus.

Op de vrijdagavond beginnen we 1 september met een interne competitietoernooi van 2 weken. Tijdens deze weken zullen er ook proeflessen zijn voor de nieuwe schakers.

Normaal gesproken gaan de kinderen die naar de middelbare school gaan op vrijdagavond naar de late les. Op dit moment hebben we bij de late lessen een trainerstekort, dus totdat is opgelost zullen er geen of heel weinig kinderen doorgaan naar de latere lessen. Er zal dit trimester ook geen absolute beginnersgroep zijn.

Als je een overzicht wil krijgen wat er zoal in een jaar bij Magnus wordt geschaakt, bekijk dan:

Magnusjaar in vogelvlucht – Magnus home (magnusleidscherijn.nl).

Eind vorig seizoen

Eind juni was het seizoen bij Magnus afgelopen. De laatste weken was er de interne competitie en het gezellige ouder kind toernooi.

Bekeruitreiking van de C groep van de interne competitie

Schaken in de zomer

In de zomer werd het Open Nederlandse Jeugd Kampioenschappen Schaken gehouden. Een aantal kinderen van onze club (Kyo, Bent, Mylo, Jelle) heeft daar lekker geschaakt, en Mylo is derde geworden in de D!

Mylo staat helemaal rechts

vind je het leuk om partijen van onze toppers te volgen? Kobe en Isafara spelen op de: FIDE – World Youth U16 Chess Olympiad 2023 – Eindhoven, NL, van 12 tot 19 augustus.

Beginnen als Magnus vrijwilliger

Een nieuw seizoen komt eraan, misschien is dit het moment om je leven te verrijken met een vrijwilligersjob bij Magnus! Je bent dan de hele dicht bij je kind(eren) en je zal je zeker niet vervelen! Check op Magnus vrijwilligers – Magnus home (magnusleidscherijn.nl) of je je ergens voor in kan zetten.

De wachtlijsters

We doen ons best om iedereen die zich voor 1 januari heeft aangemeld een proefles aan te bieden in september. Verder mogen de wachtlijsters uiteraard meedoen met het online toernooi van 25 augustus. Door op het agenda item (Magnus Agenda – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)) te klikken krijg je de informatie hoe je je aan kan melden.

Mocht een van de ouders van een kind op de wachtlijst willen helpen als vrijwilliger, stuur dan een mail naar tc@magnusleidscherijn.nl, en dan zou je al wat eerder met schaken kunnen beginnen. Wil je gewoon minimaal een jaar wachten voordat je bij ons gaat schaken dan kan je op: Op de wachtlijst – Magnus home (magnusleidscherijn.nl) kijken wat je alvast wel kan doen.

Stoppen met schaken?

Wil je stoppen met schaken, geef dat dan tijdig door. Als je nog lid bent als het seizoen is begonnen, moeten wij als club de jaarcontributie voor je betalen, dus graag opzeggen uiterlijk 1 september. Dat doe je door een email te sturen naar secretaris@magnusleidscherijn.nl.

Externe competitie

Denk alvast na of je mee wilt doen met de externe competitie (externe competitie – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)).

Normaal gesproken gaan de kinderen die naar de middelbare school gaan op vrijdagavond naar de late les. Op dit moment hebben we bij de late lessen een trainerstekort, dus totdat is opgelost zullen er geen of heel weinig kinderen doorgaan naar de latere lessen.

Tot na de zomer!

Erik, Arjen en Albert

Het bestuur van Magnus