Schoolschaakkampioenschap van Utrecht op 25 februari

Op zondag 25 februari 2024 organiseren de schaakclubs Moira Domtoren, Oud Zuylen Utrecht en Magnus Leidsche Rijn het Utrechts kampioenschap voor het primair onderwijs. Aan dit toernooi kunnen kinderen van alle groepen meedoen, van de basisscholen in Utrecht, Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. Een school speelt met een of meer teams van 4 kinderen (+ maximaal 2 reserves). Kinderen uit alle groepen kunnen meedoen, zolang ze de schaakregels maar machtig zijn. De beste 7 teams plaatsen zich voor de regionale kampioenschappen op 16 maart.

Tijden en locatie

Het toernooi wordt gehouden op zondag 25 februari in het Leidsche Rijn College, Maartvlinder 1 in Utrecht.

De eerste ronde start om 13.15 uur. Meld je uiterlijk om 12.45 bij de zaal. De prijsuitreiking begint om half 6.

Toernooiopzet

Voor de sterkere teams van elke school is er een topgroep. De topgroep speelt om de titel ‘Kampioen Basisonderwijs Utrecht’. Uit de topgroep plaatsen de sterkste teams zich voor de regionale kampioenschappen in maart.

In de topgroep spelen we met schaakklok. Er worden 7 wedstrijden gespeeld in het zogenaamde ‘Zwitsers’ systeem waarbij teams zoveel mogelijk worden ingedeeld tegen gelijkwaardige teams.

Naast de topgroep komen er poules van 8 teams. In een poule spelen alle teams een keer tegen elkaar. De kinderen van de eerste 3 teams uit elke poule krijgen een medailles. Omdat de poules vooral op leeftijd ingedeeld worden, hebben ook teams die bestaan uit jonge kinderen kans op een prijs! In deze poules spelen we zonder schaakklok.

Tijdens het toernooi is catering aanwezig.
 
Meer informatie vindt u binnenkort op deze website van Jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn.

Aanmelden

U kunt teams aanmelden via bijgevoegd inschrijfformulier. Gebruik 1 formulier per team.

De kosten per team bedragen 25 euro.

De inschrijving sluit op woensdag 21 februari.

De inschrijving is pas geldig nadat het inschrijfgeld is binnengekomen op bankrekening NL62 INGB 0004258465 tnv S.A. van Esch onder vermelding van de naam van de school en het team.

Wij kijken uit naar een gezellig en sportief toernooi.
 
Bas van Esch
06 1733 6665

Albertus ten Hertog

Sara Zondergeld