Schoolschaaktoernooi Leidsche Rijn voor groepen 3, 4 en 5 op 22 april 2015

BeeldmerkOp deze pagina vind je alle informatie over de voorronde op 22 april 2015 in Leidsche Rijn (en Vleuten, De Meern, Haarzuilens) van de Nederlandse Schoolschaakkampioenschappen in de groepen 3, 4 en 5. Via deze voorronde kunnen kinderen zich met hun school plaatsen voor de landelijke finale op 13 juni in Amsterdam.

Wie mogen meedoen aan het toernooi?
Alle kinderen van basisscholen uit Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens kunnen meedoen. Het toernooi is voor iedereen uit groep 3, 4 en 5 die de regels van het schaken weet. Maar ook beginners kunnen meedoen en zullen een leuke middag hebben.

Inschrijven en kosten
Geef je naam door op school. Jouw school stuurt een mail met een overzicht van alle kinderen die meedoen, naar info at magnusleidscherijn.nl .

> Inschrijfformulier voor de scholen (WORD)

Deelname staat alleen open voor KNSB-clubleden of KNSB-scholierenleden. Voor slechts €5,- kun je meedoen aan het 3-4-5-toernooi en scholierenlid van de KNSB worden. Scholierenleden krijgen bij hun aanmelding een Chess Tutor licentie.
Ben je al KNSB-lid, dan betaal je slechts €2,50 inschrijfgeld.

> Deelnemers

Hoe werkt het?
Het is een teamtoernooi met schoolteams met een variabel aantal teamleden tot een maximum van 30. De kinderen spelen individueel, maar de scores tellen mee voor het schoolteam. Alleen hele schoolteams kunnen zich voor de volgende ronde plaatsen.

Door het toepassen van een verrekeningssysteem krijgen kleine scholen evenveel kans als grote scholen.

> Uitgebreide toelichting

Speelschema en locatie
Het toernooi wordt gespeeld op woensdagmiddag in basisschool De Achtbaan in Leidsche Rijn. We beginnen om 14 uur. Vanaf 13.30 uur kun je naar binnen. De prijsuitreiking is om 17.15 uur.

> Volledig speelschema
> De speellocatie basisschool De Achtbaan

Simultaan tegen Zhaoqin Peng
 Zhaoqin Peng
Van 15 tot 17 uur geeft Zhaoqin Peng simultaan aan alle liefhebbers. Peng is schaakgrootmeester, veelvuldig Nederlands Kampioen bij de dames en lid van het Nederlandse Olympiade team. Doe je dus zelf niet mee aan het toernooi, schuif dan aan bij de simultaan van Zhaoqin.

Leuk voor alle kinderen uit de groepen 6-7-8! Ouders mogen ook aanschuiven; maar kinderen gaan voor.

Je moet je wel aanmelden via info at magnusleidscherijn.nl.

Meer informatie
> Reglement
> Organisatie: Jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn

Eindstand 2014
De Kastanjepoort is eerste geworden met 174 punten. OBS ’t Zand en de Arcade werden samen tweede met 142 punten en basisschool de Achtbaan eindigde met 103 punten als vierde.

> Verslag en eindstand

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.