Magnus 960 clubkampioenschap in de herfstvakantie

Introductie

op vrijdag 22 oktober houden we het online 960 clubkampioenschap. Behalve normale chocoladerepen worden er bij dit toernooi echte bekers voor de beste 3 uitgereikt. Afgelopen jaar waren Polle, Anouk en Lucas de beste drie, en je zal goed je best moeten doen om deze drie komend jaar te verslaan!

Misschien heb je nog nooit meegedaan met een online toernooi van Magnus, Op deze link kun je een verslag lezen van een van onze vorige online avonden.

Om met elkaar te communiceren over technische vragen of om gewoon even bij te praten, komen we bij elkaar op wonder me. Wonder.me is een platform waarbij je zelf bepaalt met wie je contact maakt/ Het password kan je krijgen via je trainer. Vanaf kwart voor 7 s’avonds zijn we hier aanwezig.

Schaak 960

Met schaak 960 (https://nl.wikipedia.org/wiki/Schaak_960) is alles hetzelfde als een normaal potje schaken, maar staan de stukken op de achterste rij in een andere volgorde. De koning staat wel altijd tussen de torens, zodat je eventueel kan rokeren. Uiteraard behoren ook de lopers beide van een andere kleur te zijn.

Schaak 960 is al bedacht door Fischer in de jaren 70, en wordt ook door de topgrootmeesters enkele keren per jaar beoefend. Magnus verloor afgelopen jaar de WK finale van Wesley So.

Je kan dus al je openingsvoorbereiding wel overboord gooien, en vanaf zet 1 gelijk na gaan denken.

Chess kid toernooi voor de D en E jeugd

Voor de jeugd in de D en E groepen organiseren we een toernooi op Chesskid.com. Aangezien chesskid nog geen 960 mogelijkheid heeft, spelen we in dit toernooi gewoon schaak.

Er is een toernooi voor de kinderen in de D groep en in de E groep.

Het D toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2010 of later of die in de D competitie groep spelen.

Het E toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2012 of later of die in de E competitie groep spelen.

In onze Magnus chesskids club zitten alle kinderen tot en met 12 jaar, dus ook C jeugd die in de C competitie spelen. Deze kinderen mogen zeker meedoen met het D toernooi, maar zullen bij chesskids geen reep kunnen winnen, maar uiteraard wel bij het chess.com toernooi.

In beide groepen is er voor de eerste drie een reep chocola te winnen. Het toernooi start om 19:00 uur op 22 oktober. Zorg dat je in ieder geval een paar minuten eerder al bent ingelogd en aangemeld voor het toernooi. Inloggen kan vanaf 18:30.

Op de deze link kan je meer informatie vinden over hoe je kan inloggen. 

We spelen 5 ronden van 5 minuten per partij en 5 sekonde per zet. Vanuit het online team is Arjen contactpersoon voor dit toernooi, bel (0640211785) of mail online@magnusleidscherijn.nl voor technische vragen.

960 Chess.com toernooi voor alle leeftijden

Op chess.com beginnen we op 22 oktober om 20:00 uur. We schaken op de club ‘Jsc Magnus Leidsche Rijn’. Klik op deze link op de web site over hoe je lid kan worden van deze club. Ja, dus als je klaar bent met chesskid, en je hebt nog zin om te schaken, dan kan je gelijk door!

Wie mag er meedoen?

  • Leden van Magnus
  • Ouders / broers/ zussen van leden van Magnus
  • Trainers en andere actievelingen van Magnus zoals bestuursleden etc.
  • Oud-leden van Magnus (als je lid bent geweest blijf je nog in de club zitten)

Wie kan er allemaal een Tony Chocolony reep winnen?

  • De eerste drie jeugdleden
  • De beste dame
  • De beste trainer
  • De beste ouder
  • De beste van elke trainingsgroep

De enige voorwaarde is dat je minimaal een half punt moet hebben gehaald. Dus zit jij E4, en doe jij als enige mee, en haal je een remise dan heb je een reep gescoord! Maximaal 1 reep per persoon. De repen worden op de 1e clubavond na de herfstvakantie uitgereikt.

We spelen 7 ronden van 5 minuten per partij, en 5 seconde per zet. Normaal is het 3 seconde per zet, maar om dat 960 schaak wat moeilijker is doen we eer 2 seconde per zet bij, Normaal zijn we rond half 10 klaar, dit zal nu dus iets later worden. Maar iedereen mag uiteraard op elk moment stoppen.

Vanuit het online team is Albert contactpersoon voor dit toernooi, bel (0647026849)  of mail online@magnusleidscherijn.nl hem voor technische vragen.

Groeten namens het online team: 

Arjen, Nils en Albert