op vrijdag 22 oktober houden we het online 960 clubkampioenschap,. Met die online toernooien kan je altijd lekkere chocoladerepen verdienen. Met dit toernooi ook, maar nu worden er ook echte bekers voor de beste 3 uitgereikt. Afgelopen jaar waren Polle, Anouk en Lucas de beste drie, en je zal goed je best moeten doen om deze drie komend jaar te verslaan!

Met schaak 960 (https://nl.wikipedia.org/wiki/Schaak_960) is alles hetzelfde als een normaal potje schaken, maar staan de stukken op de achterste rij in een andere volgorde. De koning staat wel altijd tussen de torens, zodat je eventueel kan rokeren.

Schaak 960 is al bedacht door Fischer in de jaren 70, en wordt ook door de topgrootmeesters enkele keren per jaar beoefend. Magnus verloor afgelopen jaar de WK finale van Wesley So.

Je kan dus al je openingsvoorbereiding wel overboord gooien, en vanaf zet 1 gelijk na gaan denken.

Chess kid toernooi t/m 12 jaar

Voor de jeugd t/m 12 jaar organiseren we een toernooi op ChessKid.com. Aangezien chesskid nog geen 960 mogelijkheid heeft, spelen we in dit toernooi gewoon schaak.

Er is een toernooi voor de kinderen in de D groep en in de E groep. In beide groepen is er voor de eerste drie een reep chocola te winnen. Het toernooi start om 19:00 uur op 22 oktober. Zorg dat je in ieder geval een paar minuten eerder al bent ingelogd en aangemeld voor het toernooi. Inloggen kan vanaf 18:30.

Op de deze link kan je meer informatie vinden over hoe je kan inloggen. 

We spelen 5 ronden van 10 minuten per partij. Vanuit het online team is Arjen contactpersoon voor dit toernooi, bel (0640211785) of mail email hidden; JavaScript is required voor technische vragen.

960 Chess.com toernooi voor alle leeftijden

Op chess.com beginnen we op 22 oktober om 20:00 uur. We schaken op de club ‘Jsc Magnus Leidsche Rijn’. Klik op deze link op de web site over hoe je lid kan worden van deze club. Ja, dus als je klaar bent met chesskid, en je hebt nog schaakzin, dan kan je gelijk door!

Wie mag er meedoen?

  • Leden van Magnus
  • Ouders / broers/ zussen van leden van Magnus
  • Trainers en andere actievelingen van Magnus zoals bestuursleden etc.

Wie kan er allemaal een Tony Chocolony reep winnen?

  • De eerste drie jeugdleden
  • De beste dame
  • De beste trainer
  • De beste ouder
  • De beste van elke trainingsgroep

De enige voorwaarde is dat je minimaal een half punt moet hebben gehaald. Dus zit jij E4, en doe jij als enige mee, en haal je een remise dan heb je een reep gescoord! Maximaal 1 reep per persoon. De repen worden op de 1e clubavond na de herfstvakantie uitgereikt.

We spelen 7 ronden van 5 minuten per partij, en 5 seconde per zet. Normaal is het 3 seconde per zet, maar om dat 960 schaak wat moeilijker is doen we eer 2 seconde per zet bij, Normaal zijn we rond half 10 klaar, dit zal nu dus iets later worden. Maar iedereen mag uiteraard op elk moment stoppen.

Vanuit het online team is Albert contactpersoon voor dit toernooi, bel (0647026849)  of mail email hidden; JavaScript is required hem voor technische vragen.

Groeten namens het online team: 

Arjen, Nils en Albert