Online toernooi in hemelvaartsvakantie op vrijdagavond 27 mei

Zoals altijd organiseren we weer een online toernooi in de vakantie! Het toernooi zal op vrijdagavond 27 mei plaatsvinden. Behalve schaken op chesskid.com en chess.com kun je elkaar ook ontmoeten op wonder.me (Online Commissie Jeugdschaakclub Magnus – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)) om met elkaar te praten tijdens het toernooi. Het password is bekend in je whatsapp groep en bij je trainer.

Chess kids toernooi voor de D en E jeugd

Voor de jeugd in de D en E groepen van woensdag en vrijdag word er een chesskid toernooi gehouden.

Het D toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2010 of later of die in de D competitie groep spelen.

Het E toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2012 of later of die in de E competitie groep spelen.

In onze Magnus chesskids club zitten alle kinderen tot en met 12 jaar, dus ook C jeugd die in de C competitie spelen. Deze kinderen mogen zeker meedoen met het D toernooi, maar zullen bij chesskids geen reep kunnen winnen, maar uiteraard wel bij het chess.com toernooi.

In beide groepen is er voor de eerste drie een reep chocola te winnen. Het toernooi start om 19:00 uur op 27 mei. Zorg dat je in ieder geval een paar minuten eerder al bent ingelogd en aangemeld voor het toernooi. Inloggen kan vanaf 18:30. 

Voor de proefleden van dit trimester: De chesskids logins worden uitgedeeld door de bond, dus je kan alleen meedoen als je je lidmaatschapsformulier hebt ingevuld, en dit helemaal is verwerkt.

Op de deze link kan je meer informatie vinden over hoe je kan inloggen. 

We spelen 5 ronden van 5 minuten per partij en 5 seconde per zet.

Chess.com toernooi voor iedereen

Op chess.com beginnen we op 27 mei om 20:00 uur. We schaken op de club ‘Jsc Magnus Leidsche Rijn’. Ja, dus als je klaar bent met chesskid, en je hebt nog zin om te schaken, dan kan je gelijk door!

Wie mag er meedoen?

  • Leden van Magnus
  • Ouders / broers/ zussen van leden van Magnus
  • Trainers en andere actievelingen van Magnus zoals bestuursleden etc.
  • Oud-leden van Magnus (als je lid bent geweest blijf je nog in de club zitten)

Wie kan er allemaal een Tony Chocolony reep winnen?

  • De eerste drie jeugdleden
  • De beste dame
  • De beste trainer
  • De beste ouder
  • De beste van elke trainingsgroep (Van A1 tot E5, en alle woensdaggroepen)

De enige voorwaarde is dat je minimaal een half punt moet hebben gehaald. Dus zit jij bijvoorbeeld in de woensdag groep 2, en doe jij als enige mee, en haal je een remise dan heb je een reep gescoord! Maximaal 1 reep per persoon per avond.

We spelen 7 ronden van 5 minuten per partij, en 5 seconde per zet. We zullen rond 10 uur klaar zijn. Maar iedereen mag uiteraard op elk moment stoppen.

Na het toernooi kan je uiteraard op chess.com je partijen nog eens analyseren. zie chess-com partijanalyse – Magnus home (magnusleidscherijn.nl).

Tot slot

Vanuit het online team is Albert contactpersoon voor dit toernooi, bel (0647026849)  of mail online@magnusleidscherijn.nl hem voor technische vragen. Kijk eerst even op Online Commissie Jeugdschaakclub Magnus – Magnus home (magnusleidscherijn.nl) of je antwoord erbij staat.

Groeten namens het online team: 

Arjen, Nils en Albert