Start Interne competitie en andere belangrijke dagen

Zoals op de Magnus Agenda – Magnus home (magnusleidscherijn.nl) valt te zien, is er genoeg te schaken de komende weken. In dit artikel lichten we een aantal evenementen toe.

Interne competitie

De komende weken wordt er de vrijdagavond, als afsluiting van blok 2 een interne competitieronde gespeeld, zie: interne competitie – Magnus home (magnusleidscherijn.nl). Dit vindt plaats op 24 februari, 10 en 17 maart. Ouders die willen helpen met het begeleiden van de interne competitie, zijn altijd welkom! (tc@magnusleidscherijn.nl).

De woensdagavondgroep is blok 2 begonnen met een wintercompetitie dus daar zal gewoon les worden gegeven de komende weken.

Vakantie -> online schaken

Vrijdagavond 3 maart was er weer een online toernooi!

Het was weer vrij spannend aan de top. Mika heeft uiteindelijk gewonnen op weerstandspunten, terwijl Polle de onderlinge partij had gewonnen. Bas van Arendonk schaakt omdertussen net zo goed als dat hij artikelen schrijft! Arjen is wederom de eerste persoon zonder reep. En als Rinaldo nog vaker de reep van beste vader wint, gaan we hem inlijven bij de trainersgroep.

Bij de D en E groep winnen toch wel erg vaak dezelfde kinderen de repen. De commissie online heeft overlegt over het beleid:

Online toernooi – Magnus home (magnusleidscherijn.nl):

Het D toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2011 of later of die in de D competitie groep spelen.

Het E toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2013 of later of die in de E competitie groep spelen.

En we gaan dit wijzigen in:

Het D toernooi is voor kinderen die in de D training groepen spelen.

Het E toernooi is voor kinderen die in de E training groepen spelen.

Dit toernooi is een overgangstoernooi, dus we geven de kinderen die met de nieuwe regels een reep hadden gewonnen ook een reep!

chess.comChesskids D
1eMika1e Mylo
2ePolle2e Amir
3eStein3e Shlok
Beste ASteven3e nieuwe regelingBent
Beste B1RyanChesskid E
Beste B2Liam1eKabeer
Beste C1Tygo2eAlexi
Beste C2Celia3eTimur
Beste D2Sumedh2e nieuwe regelingTiuri
Beste E1Cem3e nieuwe regelingSamir
Beste dameIsabella
Beste trainerBas, B1
Beste vaderRinaldo, vader Marcus

Kobe speelt in Ierland!

Tijdens het weekend van 3 tot 5 maart doet onze topspeler Kobe mee aan een toernooi in Ierland!

https://chess-results.com/tnr734519.aspx?lan=1&art=23&turdet=YES&snr=3

Met een team uit Rotterdam.

Inschrijven voor het Oku!

Je kan je weer inschrijven voor het OKU! Het open Utrechts Schaak Kampioenschap!

Informatie 2023 – OKU 2023 (paulkeres.nl)

Vorig jaar deden we er met veel mensen aan mee en het was een erk leuk schaaktoernooi!

Verslag Open Kampioenschap van Utrecht 2022 – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

Start derde trimester

24 maart begint het laatste schaaktrimester. We gaan dan de 2 D groepen op gaan knippen in 3 D groepen, omdat ze toch wel erg groot (en rumoerig) waren. Omdat er 17 maart een flink aantal D teams extern spelen, zal er 17 maart normaal les zijn, en 24 maart is dan de laatste ronde van de D interne competitie.

We hopen in het derde trimester ook weer een aantal wachtlijstleden te laten beginnen. Hoe meer trainers we hebben, hoe meer kinderen we kunnen laten starten. Dus schaakt je kind al, of sta je op de wachtlijst, meld je aan als schaaktrainer! Voor de starters hoef je echt niet veel schaakkennis te hebben, de sociale skills om goed met kinderen om te gaan is echt belangrijker. Je kan tijdens de interne competitie al een keer meelopen om te kijken hoe het is om een avond met schaakkinderen om te gaan. Stuur een mail naar: tc@magnusleidscherijn.nl voor meer informatie.

Open Hoevelakense Jeugdsnelschaaktoernooi

25 maart vind het open hoevelakense jeugdsnelschaaktoernooi plaats:

https://www.schaakvereniginghoevelaken.nl/

Je kan je nu al opgeven! Dit is een ideaal opwarmtoernooi voor onze F,G en H jeugd, die ongetwijfeld mee gaan doen aan de pupillendag.

Pupillendag FGH

Voor de kinderen die zijn geboren in 2014 of later zal er 2 april een pupillendag door de SGS worden georganiseerd. Hier zijn tickets te verdienen voor de landelijk kampioenschappen in deze leeftijdscategorie.

Zondag 2 april: SGS Pupillendag – Stichts-Gooise Schaakbond (sgs-schaakbond.nl)

1 April: KNSB: MOIRA 3 – MAGNUS 1

Een van de belangrijkste dagen de komende weken is uiteraard 1 april, waarin Magnus 1 dit jaar misschien wel kampioen kan worden! (externe competitie – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)) Onder leiding van coach Dirk heeft het team goede prestaties neergezet. De verslagen zijn te lezen op onze web site! Zie hier onze Tom in actie in Magnus 1.

Het geruchtencircuit – Magnus 2

Ja, geruchten… Die hebben we bij Magnus ook. Er gaan dus geruchten dat we volgend jaar ook een met een Magnus 2 team gaan aantreden in de KNSB competitie.Nu Magnus 1 zo succesvol is en misschien wel gaat promoveren, wil je ook toch wel een team op een wat lager niveau, waar jonge spelers een keer mee kunnen spelen. We spelen 7 wedstrijden per jaar op de zaterdagmiddag. Heb je interesse? Meld je dan aan bij de tc@magnusleidscherijn.nl.