Schaken voor volwassenen

Oude mannen schakenBij Jeugdschaakclub Magnus organiseren we ook eens in de 3 weken een schaakavond voor volwassenen: voor onze trainers en de ouders van onze leden. Daarnaast doen we met twee Magnusteams mee in de volwassenencompetitie van de SGS. Zowel de schaakavond voor de ouders als het team in de SGS-competitie hebben een directe link met onze jeugd. JSC Magnus is en blijft een schaakclub voor de jeugd.

???????????????????????????????Schaakavond voor ouders
We organiseren eens in de 3 weken op dinsdagavond van 19.45 tot uiterlijk 22.30 uur een schaakinstuif voor de ouders. Vooral voor de gezelligheid en om elkaar wat beter te leren kennen. En een beetje voor de schaakontwikkeling: misschien helpt het je om je zoon/dochter een beetje bij te houden. Bij voldoende interesse geven we daarom ook korte trainingen.

> Data en locatie

Team in SGS-competitie
Daarnaast doen we dit seizoen met een Magnusteam mee in de volwassenencompetitie van de SGS. Voor de ouders/betrokkenen die het leuk vinden om in competitieverband een partij te spelen, maar vooral ook om plek te creëren voor onze oudste jeugdleden, die in de volwassenencompetitie extra uitdaging kunnen vinden. Een Magnusteam (minstens 1, afhankelijk van de interesse) bestaat daarom altijd uit een combinatie van jeugdspelers en volwassenen.

Een team speelt per seizoen maximaal 9 wedstrijden tegen andere clubs. De wedstijden zijn altijd doordeweeks en ‘s avonds van 19.30 tot uiterlijk 23.45 uur. Bij uitwedstrijden (4-5 per jaar) is dat op de clubavond van de thuisclub. Thuiswedstrijden spelen we op dinsdagavond.

Elke wedstrijd spelen 8 schakers van Magnus. Wanneer meer mensen interesse hebben, rouleren we de deelname. Bij heel veel interesse melden we 2 teams aan.

> Samenstelling, programma en uitslagen JSC Magnus 1

Kosten en lidmaatschap
Kom je alleen op de 3-wekelijkse schaakavond, dan betaal je per avond waarop je aanwezig bent. Het bedrag is een bijdrage in de zaalhuur en voor de koffie/chips/etc. Je wordt geen lid van JSC Magnus. Alle trainers kunnen gratis meedoen.

Doe je mee met het team in de SGS-competitie, dan wordt je lid van JSC Magnus en wordt je ook aangemeld bij de schaakbond. De contributie is te vinden op deze pagina.

Aanmelden
Voor de schaakavonden hoef je je niet aan te melden. Loop gewoon binnen.

De externe competitie start eind oktober. Heb je interesse, geef die dan door aan Dharma. Pas medio oktober hoef je te beslissen of je echt meedoet.

Doe jij mee aan toernooien voor volwassenen?
We willen sterkere jeugdspelers, trainers en ouders aanmoedigen om mee te doen aan rapid-, weekend- en andere toernooien voor volwassenen. Dan moet je natuurlijk wel weten wanneer deze toernooien worden georganiseerd. Bekijk daartoe deze toernooiagenda. We nemen alleen toernooien op waar al iemand van Magnus naartoe gaat. Wel zo gezellig en wellicht handig voor de  afstemming van het vervoer.

Weet je een toernooi of wil meedoen, stuur dan een e-mail naar David.

Je moet je wel zelf aanmelden bij het betreffende toernooi.

Toernooiagenda volwassenen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.