Mika wederom clubkampioen schaak 960

Traditiegetrouw spelen we op de vrijdagavond in de herfstvakantie het online clubkampioenschap schaak 960. Dat leverde tot nu toe 3 verschillende winnaars op:

2020 Polle van Arendonk┬áPolle kampioen schaak 960 bij JSC Magnus – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

2021 Steven Ramdien Steven kampioen schaak 960 bij JSC Magnus – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

2022 Mika Kleibeuker  Mika kampioen schaak 960 bij JSC Magnus – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

Met de960 schaakvariant staan de stukken op de achterste rij in een andere volgorde. Uiteraard moet de koning tussen de torens staan en staan beide lopers op een andere kleur. Al zou je gaan uitrekenen hoeveel mogelijkheden je hebt voor de opstelling, kom je uit op 960, vandaar de naam.

Op deze avond werd er ook een D en E chesskids toernooi gespeeld, waarvan we eerst verslag doen.

Het E toernooi

Het E toernooi werd gewonnen door Yong Xin. Een mooie overwinning boekte hij op YongLin, ja inderdaad zin broertjes die ook sindskort op schaken zit. Als je Yong Xin zijn partijen doorkijkt, zie je dat hij met zijn dame en torens erg behendig is.

Jesse had een gelijk aantal bordpunten maar minder weerstandspunten, dus hij heeft minder goede tegenstanders gehad. Ahil en Samir waren gedeeld derde.

Het D toernooi

Een partij uit de 1e ronde die ik zelf live heb zitten volgen was die van Paul tegen Amir. Die was echt van hoog niveau. Uiteindelijk zou Paul 1e worden en Amir 2e. Alexi , Kyo en Syd werden derde.

Het chess.com 960 schaaktoernooi

Met 960 schaak gebeuren er significant meer ongelukjes dan tijdens normale partijen, vooral omdat lopers in de beginopstelling op een plek staan, waar je ze niet verwacht. Het was uiteraard weer spannend aan de top , en vooral tussen de drie spelers uit de A groep, Steven, Polle en Mika. Uiteindelijk won Mika de onderlinge partijen, en won zo ook het toernooi met 7 uit 7.

Een mooie overwinning is op de nummer 3 van het toernooi, op Steven.

Als je veel wint kom je ook echt alle topspelers tegen, en Mika heeft tegen de nummer 2, 3 en 4,6 en 7 geschaakt. Hij heeft alleen de nummer 5 niet gehad, en dat was ik , en dat vond ik niet erg ;-).

Polle had een minder goeie partij tegen Mika, maar voor de rest was hij weer ijzersterk. Bij het doorkijken van zijn partijen, kwam ik ook uit op zijn partij tegen Steven. Polle en Steven zijn beide ex-clubkampioen 960 schaak, en hebben een flink robbertje gevochten:

De derde plek ging naar Steven. Zoals boven is beschreven weten we hoe het hem tegen de nummer 1 en 2 is vergaan. maar voor de rest had hij mooie overwinningen gescoord. Hij kwam al vrij vroeg in het toernooi zijn broertje tegen, Ryan.

In dit toernooi deden er nog meer broers mee, Mylo en Alexi, Kai en Tygo, Yong Xin en Yong Lin, en uiteraard Kyo en Syd!

Al met al weer een leuke herfstvakantieavond, waarbij 50 kinderen een leuke schaakavond hebben gehad!

Chocolade en bekers komen volgende week.