Magnus 960 clubkampioenschap op 1 november in de herfstvakantie

Introductie

op vrijdagavond 1 November houden we het online 960 clubkampioenschap. Behalve normale chocoladerepen worden er bij dit toernooi echte bekers voor de beste 3 uitgereikt.

JaarClubkampioenVerslag
2020PollePolle kampioen schaak 960
2021StevenSteven kampioen schaak 960
2022MikaMika kampioen schaak 960
2023MikaMika wederom clubkampioen schaak 960
2024?

Die Mika is hier natuurlijk wel beregoed in, en zal alles op alles zetten om zijn hattrick te voltooien. Kobe speelt vaak toernooien in de herfstvakantie en daarom is er vaak niet bij. Onze kersverse clubkampioen Jelle, en winnaar van de herfstcompetitie Alexander worden door de technische commissie ook tot de kanshebbers gerekend. En laten we de vorige winnaars Steven en Polle zeker niet uitvlakken!

Onze eerste 960 clubkampioen: Polle

Schaak 960

Maar wat is dat eigenlijk, schaak 960? Met schaak 960 (https://nl.wikipedia.org/wiki/Schaak_960) is alles hetzelfde als een normaal potje schaken, maar staan de stukken op de achterste rij in een andere volgorde. De koning staat wel altijd tussen de torens, zodat je eventueel kan rokeren. Uiteraard behoren ook de lopers beide van een andere kleur te zijn.

Schaak 960 is al bedacht door Fischer in de jaren 70, en wordt ook door de topgrootmeesters enkele keren per jaar beoefend.

Je kan dus al je openingsvoorbereiding wel overboord gooien, en vanaf zet 1 gelijk na gaan denken. Als de partij het middenspelt bereikt zou het er soms uit kunnen zien als een normale partij, maar vrij regelmatig gebeuren er in de eerste 20 zetten al enkele ongelukjes, waardoor het middenspel niet wordt bereikt.

Chess kid toernooi voor de D en E jeugd

Voor de jeugd in de D en E groepen organiseren we een toernooi op Chesskid.com. Aangezien chesskid nog geen 960 mogelijkheid heeft, spelen we in dit toernooi gewoon schaak.

Er is een toernooi voor de kinderen in de D groep en in de E groep.

Het D toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2013 of later of die in de D competitie groep spelen.

Het E toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2015 of later of die in de E competitie groep spelen.

In onze Magnus chesskids club zitten alle kinderen tot en met 12 jaar, dus ook C jeugd die in de C competitie spelen. Deze kinderen mogen zeker meedoen met het D toernooi, maar zullen bij chesskids geen reep kunnen winnen, maar uiteraard wel bij het chess.com toernooi.

In beide groepen is er voor de eerste drie een reep chocola te winnen. Het toernooi start om 19:00 uur op 1 november. Zorg dat je in ieder geval een paar minuten eerder al bent ingelogd en aangemeld voor het toernooi. Inloggen kan vanaf 18:30.

Op de deze link kan je meer informatie vinden over hoe je kan inloggen. 

We spelen 5 ronden van 5 minuten per partij en 5 sekonde per zet. Vanuit het online team is Albert contactpersoon voor dit toernooi, bel (0647026849) of mail online@magnusleidscherijn.nl voor technische vragen.

960 Chess.com toernooi voor alle leeftijden

Op chess.com beginnen we op 1 november om 20:00 uur. We schaken op de club ‘Jsc Magnus Leidsche Rijn’. Klik op deze link op de web site over hoe je lid kan worden van deze club. Ja, dus als je klaar bent met chesskid, en je hebt nog zin om te schaken, dan kan je gelijk door!

Wie mag er mee doen?

  • Leden van Magnus
  • Ouders / broers/ zussen van leden van Magnus
  • Trainers en andere actievelingen van Magnus zoals bestuursleden etc.
  • Oud-leden van Magnus (als je lid bent geweest blijf je nog in de club zitten)

Wie kan er allemaal een Tony Chocolony reep winnen?

  • De eerste drie jeugdleden
  • De beste dame
  • De beste trainer/ouder
  • De beste van elke trainingsgroep (Van A1 tot C2 + woensdag)
  • De beste van de D en E trainingsgroepen

We spelen 7 ronden van 5 minuten per partij, en 5 seconde per zet. Het duurt tot ongeveer 10 uur. En ja, je hoeft niet alle partijen te spelen.

Vanuit het online team is Albert contactpersoon voor dit toernooi, bel (0647026849)  of mail online@magnusleidscherijn.nl hem voor technische vragen.

Groeten namens het online team: 

Suthan en Albert